Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και της Κρήτης ενάντια στην κατάργηση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στα οποία περιλαμβάνεται και ο κλάδος τους, διεκδικώντας επίσης ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή των εργατικών διατάξεων και απελευθέρωση των γιατρών από τα πλαφόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Τουρισμού-Επισιτισμού για την 24ωρη απεργία, που έχει προκηρύξει για την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011. Σε ανακοίνωση τους εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την αδιάκοπη αποσάθρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, που συντελούνται από τις μνημονιακές πολιτικές .

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ρέθυμνο, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων «Μετά τα δώρα στους Ξενοδόχους και τις οριζόντιες και κάθετες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, μετά τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η πολιτική της μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους στοχοποιεί ακόμη και τις πιο επικίνδυνες εργασίες, την ώρα που δημοσιεύονται συνεχώς διεθνείς επιστημονικές μελέτες για νέους επαγγελματικούς κινδύνους, ασθένειες αλλά και άλλες αιτίες πρώιμης φθοράς της υγείας των εργαζομένων\”

Επίσης σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων ζητά την παραμονή στα βαρέα όλων των ειδικοτήτων του κλάδου, και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχιακών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και  ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατόρων-Μαγειρίων Χανίων.

Τέλος με  ανακοίνωση του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων  καλεί  και όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Τρίτης και να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις πέντε το απόγευμα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook