Για να συνεχίσει τη λειτουργία της η βιβλιοθήκη

Έκκληση προς το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων και την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, “απευθύνει” η παιδική βιβλιοθήκη του φιλόπτωχου συσσιτίου Σπλάντζιας, προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι τώρα η βιβλιοθήκη λειτουργούσε με τη βοήθεια εθελόντριας, η οποία όμως τώρα αδυνατεί να καλύψει όλες τις ημέρες της εβδομάδας για αυτό ζητείται εθελοντής που θα βοηθήσει τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

Αγαπητοί συμπολίτες μας. Είναι γνωστή η δράση του Συλλόγου «Φιλόπτωχοι Αδελφοί- Φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας». Η λειτουργία του ξεκινά από το 1965 με την έναρξη του συσσιτίου της Σπλάντζιας. Στα επόμενα χρόνια λειτούργησε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο της Ελλάδας με τη καθοριστική συνδρομή του αγωνιστή γιατρού Κ. Νικηφοράκη. Σήμερα λειτουργεί πλήρες οδοντιατρείο στον Α’ όροφο του Συσσιτίου. Στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου από το 2001 λειτουργεί η παιδική βιβλιοθήκη του Συσσιτίου Σπλάντζιας. Βρίσκεται στην οδό Καλλινίκου Σαρπάκη σε ιδιόκτητο ισόγειο πολυκατοικίας. Η  αίθουσα είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μεγάλο αριθμό βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Λειτουργεί τρείς ώρες καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου. Απασχολεί περίπου 20 παιδιά (ο αριθμός δεν είναι ίδιος όλες τις ημέρες) που δραστηριοποιούνται με τις βασικές αρχές της πληροφορικής με εργασίες του σχολείου και με παιχνίδια. Στον ημιώροφο της αίθουσας υπάρχουν τα υλικά για  κατασκευές που φτιάχνουν τα παιδιά. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων στα παιδιά που έρχονται. 

Το έργο της βιβλιοθήκης είναι πολύ σημαντικό. Έρχονται παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς υπολογιστή για τις εργασίες τους και επίσης παιδιά που οι γονείς είναι μετανάστες και δεν γνωρίζουν τη γλώσσα καλά ώστε να βοηθήσουν οι ίδιοι τα παιδιά στη μελέτη τους. Εκτός των παραπάνω τα παιδιά αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, δημιουργώντας και παίζοντας ομαδικά, περνώντας  όμορφα και δημιουργικά την ώρα τους.

Μέχρι σήμερα η λειτουργία του στηριζόταν σε εθελόντρια, η οποία αδυνατεί να καλύψει πλέον όλες τις μέρες της εβδομάδας, αλλά μόνο μία. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος ζητά την συνδρομή των μελών σας, έτσι ώστε να μην σταματήσει το τόσο σημαντικό έργο στην παιδική βιβλιοθήκη του συσσιτίου της Σπλάντζιας. Παρακαλούμε να προωθήσετε αυτό το αίτημα στα μέλη σας και ήμαστε σίγουροι ότι οι εκπαιδευτικοί των Χανίων θα ανταποκριθούν και σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook