Τελετή εκκίνησης μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης

Αφού εδώ και περίπου δυο χρόνια, καταφέραμε (με υπαιτιότητα κυρίως της ΕΛΠΑ) να χάσουμε το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις από το Ευρωπαϊκό καλεντάρι των αγώνων ακριβείας, τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα αμάζευτα με το Ιστορικό Ράλι της Ελλάδας που θα γίνει στην περιοχή της Λάρισας, με την στήριξη των τοπικών φορέων.

Μπορεί οι αγώνες ράλι να είναι συνυφασμένοι με το χρονόμετρο, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο σ’ αυτούς της κατηγορίας Regularity, στους οποίους η ακρίβεια στους υπολογισμούς αποτελεί μεν τον παν στο δρόμο για διάκριση, υπάρχει όμως πάντα η δυνατότητα τα πληρώματα να «έρθουν πιο κοντά» στη διαδρομή του αγώνα και οι θεατές να βρουν το χρόνο ώστε να θαυμάσουν από κοντά αυτές τις κατασκευές του άλλοτε, που κοσμούν τους δρόμους στο πέρασμά τους.

Φυσικά το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος δεν αποτελεί εξαίρεση, κάτι που σημαίνει πως η μήκους 516 χιλιομέτρων διαδρομή με τις 22 ειδικές διαδρομές ακριβείας και τις 45 χρονομετρήσεις, πέρα από τα αξιοθέατα περιλαμβάνει και σημεία κατάλληλα για ανασυγκρότηση, αλλά και φιλοξενία από την τοπική κοινωνία που στέκεται στο πλευρό της Οργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί εμπρός από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας την Παρασκευή στις 19:00, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity θα διανύσουν μια διαδρομή 49 χλμ., στην οποία θα περιλαμβάνεται και νυχτερινή ανάβαση Τεμπών, πριν ολοκληρώσουν το σκέλος στα Αμπελάκια.

Το Σάββατο, τα κλασικά αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν στις 09:00 από τη Σκεπαστή Αγορά της Λάρισας και μετά από 127 χλμ. θα φτάσουν για ανασυγκρότηση στην Ελασσόνα (12:00-13:00) όπου και θα φιλοξενηθούν στην κεντρική πλατεία από το Δήμο. Μετά από άλλα 95 χλμ., ο Δήμος Καλαμπάκας θα υποδεχτεί τα πληρώματα στο δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής (15:20 -16:20), ενώ ο τερματισμός της ημέρας είναι προγραμματισμένος για τις 18:20, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα, με το Δήμο να παραθέτει γεύμα στους αγωνιζόμενους.

Τη σκυτάλη της φιλοξενίας θα πάρει ο Δήμος Αγιάς την Κυριακή, οπότε και θα υποδεχτεί τα πληρώματα στο «Σπιτάκι» στη Βελίκα στις 11:00-11:45.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook