Tο Ειρηνοδικείο Χανίων με μια απόφαση σταθμός για δεκάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους, δικαίωσε Χανιώτη δανειολήπτη που προσέφυγε σ\’ αυτό, διαγράφοντας μέρος των οφειλών του προς πιστωτικά ιδρύματα.

Η Υπόθεση

Συγκεκριμένα ο δανειολήπτης είναι συνταξιούχος και είχε δηλώσει αδυναμία πληρωμής. Τα χρέη του σε διάφορες Τράπεζες ήταν 120.000 Ευρώ και με σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου, διαγράφηκε μέρος του χρέους, ποσό των 67.200 Ευρώ και το υπόλοιπο ρυθμίστηκε αναλογικά σε κάθε πιστώτρια Τράπεζα σε ορίζοντα τετραετίας .

Την Υπόθεση αυτή την χειρίστηκε εξωδίκως η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) και με τις οδηγίες της, ο δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων.

Είναι η τρίτη απόφαση Ειρηνοδικείου Πανελλαδικά ,που δικαιώνει δανειολήπτη και η πρώτη απόφαση που επιμελήθηκε ΄Ενωση Καταναλωτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση

Είμαστε χαρούμενοι, ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , διότι ο δανειολήπτης πέτυχε και ευνοϊκή ρύθμιση και απαλλαγή από το χρέος του κατά  περίπου 60% Η  απόφαση αυτή .του Ειρηνοδικείου Χανίων, απέρριψε το σύνολο των ενστάσεων και αιτιάσεων των αντιδίκων Τραπεζών και με μια σημαντική  για  τους καταναλωτές απόφαση, ενέταξε τον αιτούντα δανειολήπτη στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, απαλλάσσοντας τον από την υποχρέωση καταβολής στις Τράπεζες ενός υπέρογκου ποσού για τις δανειακές του υποχρεώσεις, του έδωσε λύση και ανάσα, απαλλάσσοντας τον από τον βραχνά της υπερχρέωσης..

Η ως άνω απόφαση καταδεικνύει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ότι και πρέπει και μπορούμε να εμπιστευτούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης αλλά και απόλυτης αντίληψης του ρόλου τους, συμβάλλουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην ουσιαστική ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και στην γρηγορότερη δυνατή επιστροφή και ενεργή συμμετοχή τους στη κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Η ως άνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,  δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, να ελπίζουν ότι τελικά ο Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν αποτελεί, κενό γράμμα, αλλά θα αντιμετωπίσει το πραγματικό, ιδιαίτερα μεγάλο και οξυμένο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας κατά τρόπο ουσιαστικό, σύγχρονο, θεσμικό, εναρμονισμένο με τις επιταγές ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους δικαίου, ιδιαίτερα τις μέρες μας που οι πολίτες της Χώρας μας βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας, ανέχειας, υπερχρέωσης..

Τέλος, η ως άνω απόφαση θα υποχρεώσει τις Τράπεζες, να εξετάζουν ουσιαστικά τις κοινωνικά ευαίσθητες πτυχές  της αίτησης κάθε δανειολήπτη καθότι μέχρι σήμερα ενεργούσαν σαν να μην υπάρχει ο Νόμος, αρνούμενες να απαντήσουν στις αιτήσεις των δανειοληπτών για εξωδικαστικό συμβιβασμό και αρνούμενες να κάνουν ρυθμίσεις επωφελείς για τους δανειολήπτες, πιέζοντας και εκβιάζοντας καθημερινά τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες μέσω των εισπρακτικών τους εταιρειών, απειλώντας τους με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς αγνοώντας την συνδρομή των Ενώσεων Καταναλωτών.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook