Σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας, ως προς την εγκυρότητα των πληροφοριών που μεταδίδουν πηγές των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Λιβύη για την εξέλιξη της μάχη εναντίον του καθεστώτος Gaddafi, προκάλεσε η ξαφνική εμφάνιση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες του «αιχμάλωτου» γιου του συνταγματάρχη, Saif al-Islam, νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης.

Όπως αναφέρει το zougla.gr, ο καταζητούμενος από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας γιος του Gaddafi, εμφανίστηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου «Rixos», το οποίο παραμένει υπό το έλεγχο του καθεστώτος και το τελευταίο διάστημα έχουν καταλύσει οι δημοσιογράφοι και οι ανταποκριτές των διεθνών Μ.Μ.Ε..

Ευδιάθετος όσο ποτέ άλλοτε και σχηματίζοντας με το χέρι του το σήμα της νίκης, ο Saif al-Islam μίλησε στο δημοσιογράφο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, Matthew Price, και ορκίστηκε ότι δεν αφήσει την χώρα του να πέσει στα χέρια των επαναστατών.

\"\"

«Σπάσαμε την ραχοκοκαλιά των επαναστατών», δήλωσε. «Ήταν μια παγίδα, τους κάναμε τη ζωή μαρτύριο. Επομένως, κερδίζουμε».

\"\"

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από ένα εικοσιτετράωρο οι αντικαθεστωτικοί διοχέτευαν μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ότι τόσο ο Saif όσο και τα αδέλφια του, Mohammad και Al-Saadi, είχαν συλληφθεί από τους αντάρτες. Η αλήθεια, ωστόσο, αποδείχθηκε πως ήταν πολύ διαφορετική. Τα διεθνή Μ.Μ.Ε. έπεσαν μέσα στον «επικοινωνιακό λάκκο» που έσκαψαν οι πληροφοριοδότες των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook