Oπως αναφέρει το CNN και το ΒΒC, το FBI άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον «βασιλιά του Χόλιγουντ», Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ενώ το FBI και οι αρχές του Λονδίνου επιστρατεύονται, προκειμένου να ρίξουν «φως» στην υπόθεση.   

Όπως αναφέρει το CNN και το ΒΒC, το FBI άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 
 
Η έρευνα αφορά σε υπόθεση που χρονολογείται από το 2004

Στην υπόθεση μπαίνει και η Σκότλαντ Γιαρντ μετά από καταγγελίες για περιστατικό στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily News της Νέας Υόρκης, η αμερικανική Δικαιοσύνη προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες της ηθοποιού, Λουσία Έβανς σε βάρος του σεξομανούς παραγωγού του Χόλυγουντ. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ηθοποιός, ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ το 2004, στη Νέα Υόρκη.

Παρά τις εκκλήσεις της για να σταματήσει τις αρρωστημένες πράξεις του, τελικά κατάφερε να την ακινητοποιήσει και να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά. 

Και η Σκότλαντ Γιαρντ στην έρευνα

Εκτός από το FBI, και η Σκότλαντ Γιαρντ έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Αμερικανού μεγαλοπαραγωγού μετά από τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση κατά τη δεκαετία του 1980 στο Λονδίνο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει αναλάβει την έρευνα κατηγορίας για σεξουαλική κακοποίηση.Η κατηγορία θα διερευνηθεί από τα αρμόδια τμήματα παιδικής κακοποίησης και σεξουαλικών εγκλημάτων», χωρίς όμως, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, «να υπάρχει κάποια ένδειξη παιδικής κακοποίησης».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook