Τις Τοπικές Κοινότητες Σίβας, Βενεράτου και Αυγενικής επισκέφθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας. 

Ο στόχος της επίσκεψης ήταν, πέρα από την ενημέρωση του Δημάρχου για τα θέματα που απασχολούν του κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, να προβεί σε αυτοψία και στους χώρους όπου ο Δήμος Ηρακλείου έχει προγραμματίσει μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις. 

Αρχικά, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη Σίβα, όπου, μεταξύ άλλων, είδε την παλιά Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και ενημερώθηκε για τις εργασίες συντήρησης και αντιδιαβρωτικής προστασίας που απαιτούνται.  Οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας δεσμεύτηκαν ότι θα εξετάσουν άμεσα το σχετικό αίτημα. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Βενεράτο και συγκεκριμένα τον χώρο όπου πρόκειται κατασκευαστεί η νέα παιδική χαρά. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 90.000,00 ευρώ (μαζί με Φ.Π.Α) και η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Ακολούθως, πήγε στο γήπεδο του Βενεράτου, στο νεόδμητο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσει τις ανάγκες που υπάρχουν,  καθώς και στο -νεοαποκτηθέν από το Δήμο-  οικόπεδο στο κέντρο του οικισμού. 

Στην Αυγενική ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την δημοτική έκταση,   στην οποία ο Δήμος έχει δρομολογήσει την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 135.000,00 ευρώ (μαζί με Φ.Π.Α). Η χρηματοδότηση προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στους οικισμούς, ο Δήμαρχος τόνισε: «Όπως έχουμε πει στο παρελθόν, για εμάς το Ηράκλειο είναι ενιαίο και δεν το διαχωρίζουμε με γεωγραφικά ή άλλα κριτήρια. Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις στα χωριά του Δήμου, οι οποίες μαζί με όσες έχουμε ήδη κάνει και όσες θα κάνουμε στο μέλλον, επιβεβαιώνουν εμπράκτως την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή μας στην ισόρροπη ανάπτυξη  κέντρου και περιφέρειας της πόλης μας». 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook