Μετά από τρία χρόνια κακής εικόνας και δείγμα εγκατάληψης , άρχισε σήμερα η απομάκρυνση από το λιμάνι του Πειραιά των επτά παροπλισμένων πλοίων της G.A.Ferries. Τα πλοία αυτά άνηκαν σε εταιρία συμφερόντων του Γεράσιμου Αγούδημου.
Οι δύο εταιρείες που αναδείχθηκαν μειοδότριες στον τρίτο και τελευταίο διαγωνισμό, ήταν η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. και η Ιγνάτιος Σπανόπουλος Α.Ε. και οι οποίες υπέβαλλαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς (ΚΛΠ) τα έγγραφα προκειμένου να λάβουν την άδεια απόπλου των εγκαταλελειμμένων πλοίων.
Οι δύο εταιρείες έχουν καταβάλει χρήματα, ύψους 7.200.000 ευρώ, στον ΟΛΠ. Μόλις τα πλοία εξέλθουν από τον λιμένα του Πειραιά , το ποσό αυτό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ των πλοιοκτητριών εταιρειών, αφού πρώτα ο ΟΛΠ κρατήσει το 10% ως έξοδα. Από τα χρήματα αυτά έχουν να λάβουν πολλοί ενδιαφερόμενοι. ΝΑΤ, ναυτεργάτες, τράπεζες, προμηθευτές και εταιρείες πετρελαιοειδών οι οποίοι θα διεκδικήσουν ποσά τα οποία οφείλει η G.A FERRIES χρόνια τώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook