Απέκτησαν τρία παιδιά κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Η οικογένεια από την Βόρεια Αμερική που τελούσε επί πέντε χρόνια σε ομηρία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και απελευθερώθηκε από επιχείρηση του πακιστανικού στρατού την προηγούμενη εβδομάδα, επέστρεψε στον Καναδά, ανακοίνωσε χθες η καναδική κυβέρνηση.

Η Αμερικανίδα Κέιτλαν Κόλεμαν και ο Καναδός σύζυγός της Τζόσουα Μπόιλ είχαν ξεκινήσει για ένα ταξίδι έξι μηνών στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας. Όταν έφτασαν στο Αφγανιστάν το 2012, τους απήγαγαν οι Ταλιμπάν που τους παρέδωσαν στο δίκτυο Χακανί, στο Πακιστάν.

Η οικογένεια ταξίδεψε από το Πακιστάν στο Λονδίνο και έπειτα στο Τορόντο, όπου έφτασαν αργά την Παρασκευή, ανέφερε με ανάρτηση στο twitter το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Τα πέντε μέλη της οικογένειας αναμένονται να ταξιδέψουν στην οικογενειακή κατοικία του Μπόιλ στο Σμιθς Φολς, 80χλμ νοτιοδυτικά της Οτάβα.
Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι γονείς του Μπόιλ, Πάτρικ και Λίντα Μπόιλ, αγόρασαν παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων για να βοηθήσουν να ταξιδέψουν στο σπίτι τους τα τρία εγγόνια που δεν έχουν δει ποτέ.

Ο Καναδάς ενεπλάκη ενεργά στην υπόθεση των Μπόιλ σε όλα τα επίπεδα και θα συνεχίζει να στηρίζει την οικογένεια, προσέθεσε η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Το ταξίδι της επιστροφής της οικογένειας μετά την απελευθέρωσή της περιπλέχθηκε καθώς ο Τζόσουα Μπόιλ αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που θα τον παραλάμβανε επειδή στο παρελθόν είχε συνδεθεί με έναν κρατούμενο στο Γκουαντάναμο και φοβόταν ότι θα τον ανακρίνουν αν επιστρέψει στις ΗΠΑ. Αντ’ αυτού ζήτησε να ταξιδέψει στον Καναδά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook