Τρία βίντεο έστειλαν οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη στην οικογένεια του επιχειρηματία, τις 186 ημέρες της ομηρείας του, ώστε να δείξουν ότι ο όμηρός τους ήταν ζωντανός. 

Το πρώτο εστάλη στις 26 Απριλίου και έδειχνε τον Λεμπιδάκη καταπονημένο να λέει ότι είναι καλά και να ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών. 

Στο δεύτερο το οποίο εστάλη στις 25 Αυγούστου έδειχνε τον επιχειρηματία να κάνει αναφορά στο τρομοκρατικό χτύπημα στη βαρκελόνη. Ο στόχος ήταν να πειστεί η οικογένεια ότι η βιντεοσκόπηση είχε γίνει πρόσφατα. 

Το τρίτο εστάλη μόλις τέσσερις ημέρες μετά, στις 29 Αυγούστου. Εκεί ο Λεμπιδάκης διάβαζε οδηγίες από χαρτί για την παράδοση των λύτρων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την εφημερίδα “Έθνος” οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για να μην γίνουν αντιληπτοί. Υπάρχουν αναφορές σε “κλουβιά”, “γατούλες” και “βαφτίσια” με τις Αρχές να μην έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν τη σημασία των συγκεκριμένων κωδικών. 

“Έξω, επάνω στο στρογγυλό που έχει στην είσοδο σας έχω αφήσει σκεπασμένες τις γατούλες”.

“Ναι”.

“Μην τις βγάλεις ακόμα, κάποιες είναι πολύ ζωηρές και λοιπά. Να τις βγάλεις μετά τις 10 και να βάλεις φαγάκι να φάνε, ειδικά τα μικρά με ενδιαφέρουν να φάνε.”

“Ωραία”. 

Αινιγματική είναι και η στιχομυθία για τα “βαφτίσια” μα και τα “παϊδάκια”. 

“Εδά έχω τον ξάδελφο μου τον Αυστραλό και θέλω να του κάνω εκδρομή. Και θα τον πάω μέχρι την Ίμβρο”.

“Άμε τόνε. Εγώ ήθελα να πάω… γιατί βαφτίζει ο… και θέλω να τον βοηθήσω καμία ώρα δύο. Θέλω να του πάω κάτι… και θα σμίξουμε. Τι ώρα θα στε εσείς εκεί πάνω;”

“Σε καμιά ώρα. Άνοιξε εδώ, μα δεν σου λέμε να πλερώσεις”. 

“Εντάξει ένα κιλό παϊδάκια να πληρώσεις εσύ”. 

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook