Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Γαύδου συζητήθηκαν σήμερα στο ακριτικό νησί παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Στον σχεδιασμό ενός ανθρωποκεντρικού και ενδογενούς μοντέλου βιωσιμότητας της νήσου Γαύδου με γνώμονα ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης, στην ενεργειακή αυτονομία του νησιού και στις προοπτικές ανάπτυξής του, επικεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαύδο, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη της Βουλευτή Βάλιας Βαγιωνάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, της Δημάρχου Γαύδου Ευαγγελίας Καλλινίκου, θεσμικών εκπροσώπων, φορέων και κατοίκων της Γαύδου

Στα έργα υποδομής της Γαύδου τα οποία θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τα οποία θα καθορίσουν το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο διήμερο Αναπτυξιακό συνέδριο «Σχεδιάζουμε ένα βιώσιμο μοντέλο Ανάπτυξης για την Γαύδο» που άρχισε πριν λίγη ώρα στο Δημοτικό σχολείο στο «Καστρί» με οργανωτή τον Δήμο νησιού. 

«Η Γαύδος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού μας σχεδιασμού και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για το σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της Γαύδου την ικανοποίηση των βασικών κρατικών υποχρεώσεων.» τόνισε με έμφαση ο κ Αρναουτάκης

Ο Περιφερειάρχης είπε, ότι, για την τοπική ανάπτυξη, η Περιφέρεια συνεργάζεται με την Δήμαρχο, τον κ. Σταθάκη και τους άλλους θεσμικούς εκπροσώπους, προσθέτοντας: «Η ενεργειακή αυτονομία – να καταστεί πράσινο νησί η Γαύδος, η παρουσία γιατρού στο νησί, η δασοπυρόσβεση, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους, η απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού σχολείου, έργα τοπικής ανάπτυξης αποτελούν κάτι παραπάνω από τις συμβατικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους κατοίκους του νησιού».

Ο κ. Αρναουτάκης ευρισκόμενος στην Γαύδο είχε συνάντησή με τοπικούς φορείς, κατοίκους του νησιού, στελέχη και συνεργάτες της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ενώ παράλληλα επισκέφθηκε έργα υποδομής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Επίσης ο Περιφερειάρχης είχε συνεργασία με τον Υπουργό για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook