Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, για παράνομες επιχορηγήσεις περίπου 4 εκατ. ευρώ από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, τη χρονική περίοδο 1999-2010.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου, διέταξε ήδη προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως απιστία, παράβαση συνδικαλιστικής νομοθεσίας κ.λ.π.

Σύμφωνα με το πόρισμα, όπως δημοσιεύει η zougla, διατέθηκαν οι επιχορηγήσεις χωρίς παραστατικά, κατά παράβαση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας στο δευτεροβάθμιο σωματείο και όχι στα πρωτοβάθμια και για κοινωφελείς σκοπούς, με σκοπό τη διοργάνωση συνεδρίων, προγράμματα διακοπών και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε η εισαγγελέας θα εξεταστεί και το θέμα της παρακράτησης από το μηνιαίο μισθό των εργαζομένων που ανήκουν στα πρωτοβάθμια σωματεία, υπέρ τη δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, που έφτανε το 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, Γ. Βασιλόπουλος, έχει αμφισβητήσει τα στοιχεία υποστηρίζοντας ότι όλα ήταν νόμιμα και οι επιχορηγήσεις περιλαμβάνονταν στο πλαίσιο της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook