Επίσκεψη του Κάσπαρ Βελτνκάμπ στα Χανιά – Αισιόδοξα βλέπει το μέλλον της χώρας μας

To Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων φιλοξενεί το φθινόπωρο του 2017 το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης Orange Water 3.

Το παρόν στα εγκαίνια που έγιναν σήμερα το βράδυ ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Κάσπαρ Βελτνκάμπ. Ο κύριος Βελτνκάμπ σε δηλώσεις έθιξε την σημερινή κατάσταση της χώρας, αναφέροντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο τόσο όσον αφορά την μείωση της ανεργίας και την άνοδο της οικονομίας

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα από ότι είναι. “Μεγάλες εταιρείες από την Ολλανδία επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, με βασική προϋπόθεση όμως όσα έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση να γίνουν  πράξη.”

Ο κ.Βελτνκάμπ όσον αφορά τον τουρισμό της Κρήτης σε σχέση με τους Ολλανδούς τουρίστες, ανέφερε ότι πλέον στο νησί έρχεται πιο ποιοτικός τουρισμός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν περισσότερο “νεανικός”. “Φέτος υπήρχε μια μεγάλη αύξηση των τουριστών στην χώρα τόσο Ολλανδών όσο και άλλων εθνικοτήτων.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων τοποθετήθηκε ότι μια τέτοια έκθεση συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με την Ολλανδία καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες της χώρας.

Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του φεστιβάλ. Αποτελεί δηλαδή γέφυρα πολιτισμού μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, περιλαμβάνοντας εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Έλληνες, Ολλανδούς αλλά και  άλλων εθνικοτήτων εικαστικούς..

Περισσότερα στοιχεία για το φεστιβάλ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook