Πώς θα γνωρίζει κάποιος ότι είναι ο «τυχερός»

Η λοταρία αποδείξεων με χρήση καρτών είναι προ των πυλών, και κάθε μήνα αναμένεται να δίνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς που θα κληρώνονται. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δώσει κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, οπότε είναι εύκολος ο έλεγχος για τις αποδείξεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανάλογα με τις συναλλαγές που πραγματοποιεί κάθε φορολογούμενος κάθε μήνα θα λαμβάνει και αντίστοιχους λαχνούς.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του φορολογουμένου που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking.

Η πρώτη κλήρωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διενεργηθεί στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Θα διατεθεί ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει κάθε χρόνο να διαθέτει μέσω των κληρώσεων συνολικά 12 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τον Δεκέμβριο θα γίνει η μεγάλη κλήρωση, στην οποία θα μοιραστούν 11 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι κάθε φορολογούμενους μπορεί να κερδίσει μόνο μία φορά σε κάθε κλήρωση.

Οι φορολογούμενοι που θα κερδίζουν, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet. Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος, ώστε να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxisnet.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι επόμενοι δικαιούχοι, κάτοχοι του 1ου, 2ου, κ.α. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης. Αν το χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κανένα, τότε παραμένει ως αδιάθετο στον λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο- Συγκέντρωση Εισπράξεων- Πληρωμών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook