Δυναμική παρουσία θα έχει η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση τουρισμού «International Mediterranean Tourist Market 2011» (ΙΜΤΜ) που πραγματοποιείται στις 8 με 9 Φερουαρίου στο Ισραήλ. Το παρών στην έκθεση θα δώσει με περίπτερό του ο ΕΟΤ παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και παραγόντων της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με Tour Operator\’s, σε μια στιγμή που η «ανάσχεση των τουριστικών ροών προς την Αίγυπτο λόγω της πολιτικής κρίσης, αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την Ελλάδα να αυξήσει εφέτος τον αριθμό των τουριστών της», όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Hatta Γιώργος Τελώνης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2010 ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα από το Ισραήλ σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση 200%, φθάνονοντας τους 250.000, ενώ σε ορισμένα ελληνικά νησιά η αύξηση των Ισραηλινών τουριστών ήταν της τάξης του 500%. Στόχος της ισραηλινής κυβέρνησης είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο χρόνο.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook