Η διόγκωση των φόβων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με τις προβλέψεις για την ύφεση να επιδεινώνονται και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής να απειλούνται από τα αιτήματα χωρών της ευρωζώνης για παροχή εγγυήσεων προκειμένου να συμμετέχουν στο β\’ πακέτο βουλιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, που σπάει τα αρνητικά ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, παρά την ήπια άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, την Τρίτη κινδύνευσε να χάσει και τις 900 μονάδες. Τελικά, σημειώνοντας νέα βουτιά 3,15%, έκλεισε στις 911,07 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 1996.

Ο όγκος των συναλλαγών ήταν πολύ αδύναμος, στα 61,34 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες, με τον κλάδο να σημειώνει απώλειες 6,56%, εν αναμονή και της έναρξης των διαδικασιών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με τραπεζίτες και αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν διορία μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου για να δηλώσουν πώς θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

«Συνεχίζεται η αβεβαιότητα δεδομένου ότι η αγορά δεν έχει πειστεί από αυτά που έχουν αποφασιστεί για την κρίση στην Ευρώπη», σχολίασε στο Reuters ο Νίκος Κοσκολέτος, τραπεζικός αναλυτής στην Eurobank EFG Χρηματιστηριακή.

«Εμείς θα εξακολουθούμε να είμαστε σε αναζήτηση λύσεων, μέτρων και κεφαλαίων» πρόσθεσε και εξήγησε ότι «λόγω της περιορισμένης ρευστότητας της εγχώριας αγοράς, οι όποιες πωλήσεις μεγεθύνουν την πτώση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook