Πρώην δήμαρχος στην Τουκέ και βουλευτής με το ρεπουμπλικανικό κόμμα στην επαρχία Πα-ντε-Καλαί, ο Ντανιέλ Φασκέλ κατηγορεί την κόρη της Μπριζίτ Μακρόν, Τιφέν Οζιέρ, ότι εκμεταλλεύεται την θέση του πατριού της για να πετύχει τους στόχους της

Πρώην δήμαρχος στην Τουκέ, την πόλη όπου το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας διατηρεί εξοχική κατοικία και βουλευτής στην ευρύτερη επαρχία Πα-ντε-Καλαί, ο 54χρονος Ντανιέλ Φασκέλ είναι ένας φιλόδοξος πολιτικός που τον Δεκέμβριο αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία του ρεπουμπλικανικού κόμματος με αντίπαλο τον έτερο υποψήφιο, Λοράν Βοκιέ.

Την Παρασκευή ο Φασκέλ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, επιτέθηκε στην 33χρονη δικηγόρο Τιφέν Οζιέρ, την μικρότερη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν, η οποία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου έθεσε υποψηφιότητα με το κόμμα του Μακρόν La République en marche στο Πα-ντε-Καλαί, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί. Αιτία της επίθεσης στην Τιφέν Οζιέρ ήταν η επίσκεψη της 33χρονης μαζί με συνυποψήφιό της στην νομαρχία, όπου ζήτησε από τον νομάρχη να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής.

Καθώς το Πα-ντε-Καλαί είναι η εκλογική περιφέρεια του Φασκέλ, αυτός κατηγόρησε την θετή κόρη του Γάλλου προέδρου πως εκμεταλλεύεται την συγγένεια με τον Εμμανουέλ Μακρόν για να πετύχει τους στόχους της. «Μόνο οι εκπρόσωποι του λαού, που έχουν εκλεγεί από τον λαό έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στους φακέλους της περιφέρειας. Ήταν υπό το παλαιό καθεστώς που τα μέλη της οικογένειας του βασιλιά ή του πρίγκιπα είχαν ειδικά δικαιώματα. Σε μία δημοκρατία το γεγονός ότι έχεις γονιό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν σου δίνει κανένα ξεχωριστό δικαίωμα», έγραψε ο βουλευτής της Δεξιάς.

Αλλά και από την πλευρά της η Τιφέν Οζιέρ επέλεξε το Facebook για να απαντήσει στον Ντανιέλ Φασκέλ. «Αν η δουλειά του ήταν ανάλογη με το ύψος των κατηγοριών που εξαπολύει δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κάτοικοι της εκλογικής του περιφέρειας δεν θα είχαν ανάγκη να ζητούν την βοήθειά μας», έγραψε η μικρότερη από τα τρία παιδιά της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook