Για 77η χρονιά διοργανώνονται και φέτος τα ”ΑΡΚΑΔΙΑ ”που αποτελούν την πιο παλιά από πλευράς  ιστορικότητας αθλητική διοργάνωση της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Με βαθιά κατάνυξη και ειλικρινή σεβασμό, εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και εθελοντές από το Ρέθυμνο, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα τιμούν και φέτος τη μνήμη της αυτοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου.

Οι διοργανωτές, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, έχουν προγραμματίσει την τέλεση πλήθους αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου. Επίκεντρo των εκδηλώσεων θα είναι η Ι.Μ. Αρκαδίου και η Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ρέθυμνο.

Στο αθλητικό πρόγραμμα του Σαββάτου 4 και της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 δεσπόζουν οι αγώνες με πατίνια σε δημόσιο δρόμο, ο αγώνας δρόμου των 6 χιλιομέτρων, το παραδοσιακό αγώνισμα «κρητικό βόλι», οι αγώνες δρόμου για μαθητές και μαθήτριες σχολείων και βέβαια ο κλασικός και ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ. Για πρώτη φορά φέτος το αθλητικό καλεντάρι εμπλουτίζεται με τον αγώνα του δυναμικού βαδίσματος των 22,4 χλμ  επί της Αρκάδιας διαδρομής και τους αγώνες δρόμου και σφαιροβολίας για αθλητές ΑΜΕΑ.

Τη  διοργάνωση, στο σύνολό της, θα πλαισιώσουν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά οι σύλλογοι παραδοσιακών χορών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και η  Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων του επετειακού αφιερώματος, έχοντας συνείδηση της ευθύνης που έχουν επωμιστεί, επιχειρούν φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα-κάλεσμα στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα. Επιθυμώντας να μεταδώσουν το μήνυμα της καθολικής συμμετοχής έχουν προγραμματίσει τιμητικές αθλητικές δραστηριότητες, που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες όλων και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο έμπειρους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο εξασκημένους. Σ’ αυτό το κάλεσμα συμμετοχής δεν εξαιρούνται οι συνάνθρωποί μας, που διακρίνονται για τις ειδικές ικανότητες, που διαθέτουν.

Όλοι οι Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες  είτε ως αθλητές και αθλήτριες είτε ως εθελοντές και εθελόντριες είτε ως απλοί φίλαθλοι, καλούνται να στηρίξουν αυτό το μεγάλο και αξιόλογο εγχείρημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εγγραφές στα αγωνίσματα γίνονται και φέτος ηλεκτρονικά (έως τις 28 Οκτωβρίου) στις ιστοσελίδες:

● www. rethymno.gr 
●  www. crete.gov.gr.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook