«Τεχνολογία και σώμα» – «Ο Χορός μέσα από την κάμερα». Ενότητα ταινιών Video Dance στο 5Ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 

Ταινίες Video Dance

Μια νέα ενότητα με ταινίες Video Dance εντάσσει στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Η ενότητα αυτή του φεστιβάλ δίνει έμφαση σε μια υβριδική μορφή τέχνης: ο χορός ή η κίνηση μέσα από την κάμερα ή αλλιώς: Video Dance. Το κυρίαρχο στοιχείο αυτής της τέχνης, είναι η αρμονική σύνδεση μεταξύ του σώματος που κινείται και αυτού που συνθέτει κοιτώντας μέσα από τον φακό. Υπάρχουν διαφορετικοί παράμετροι όσον αφορά την δημιουργία μιας χορογραφίας μέσα από την κάμερα και αυτοί εξαρτώνται από την εικαστική αντίληψη αυτού που συνθέτει την εικόνα.

Παράμετροι όπως, την αναγνώριση του οπτικού ερεθίσματος που προέρχεται από το χώρο, το σημείο εστίασης, το επίπεδο της κάμερας σε σχέση με τον σωματικό άξονα, την ατομική εικαστική “γλώσσα” και την προσωπική αφήγηση. Σε ύστερο χρόνο στη σύνθεση της τελικής εικόνας παίζει σημαντικό ρόλο και το μοντάζ και ο ήχος. Εκεί, προστίθενται ο ρυθμός και ο χρόνος. Αφηγηματικά ή μη τα έργα Video Dance δίνουν στο θεατή την δυνατότητα να απολαύσει μια χορογραφία μέσα από τον φακό  χορογραφημένη ειδικά για την κάμερα!

Η ενότητα αυτή ξεκινά από το 5ο Φεστιβάλ (25 Οκτωβρίου  έως 4 Νοεμβρίου 2017) και περιλαμβάνει συνολικά 21 ταινίες, στην ενότητα αυτή φιλοξενούνται – μεταξύ άλλων- τέσσερις ταινίες από το Director Agite y Sirva · Screendance Touring Festival με το οποίο ξεκινά μια συνεργασία το CFF.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook