Τραγικές ιστορίες στο μακελειό της Σομαλίας

Στην ταφή τουλάχιστον 165 μη αναγνωρισμένων σορών προχώρησαν οι αρχές στη Σομαλία, μετά το λουτρό αίματος στο Μογκαντίσου, το Σάββατο.

Οι νεκροί έφτασαν τους 276 και μόλις 111 σοροί ήταν εφικτό μέχρι στιγμής να αναγνωριστούν, όπως μεταδίδει το BBC.

Τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος θα μεταφέρει 40 τραυματίες στην Τουρκία για να τους χορηγηθεί ιατρική φροντίδα.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Σομαλία εδώ και μία δεκαετία, από τότε που άρχισε τη δράση της η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.

Οι εικόνες από το ξενοδοχείο Safari, όπου σημειώθηκε η επίθεση με φορτηγό με εκρηκτικά, είναι σοκαριστικές. Το ξενοδοχείο έχει σχεδόν ισοπεδωθεί ενώ τα περισσότερα από τα θύματα απανθρακώθηκαν και δεν είναι δυνατή η αναγνώρισή τους.

Μεταξύ αυτών που αναγνωρίστηκαν ήταν και μια φοιτήτρια της Ιατρικής, που επρόκειτο την επόμενη ημέρα να αποφοιτήσει. Ο πατέρας της είχε ταξιδέψει στο Μογκαντίσου για να την καμαρώσει στην ορκωμοσία της, βρέθηκε όμως να είναι η τραγική φιγούρα στην κηδεία της.

Φωτορεπόρτερ στέλνουν συγκλονιστικές φωτογραφίες από το σημείο, με μικρά παιδιά να κουβαλούν κουτιά με καμμένα ανθρώπινα μέλη, προκειμένου να γίνει προσπάθεια αυτά να ταυτοποιηθούν…

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας έχει ήδη επιρρίψει την ευθύνη στους Ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook