Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου, χαρακτηρίζει ως μη πολιτικές και μη αυθόρμητες τις δράσεις του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, τις αποδοκιμασίες υπουργών της κυβέρνησης στο επιμελητήριο και τον βανδαλισμό στα γραφεία του κόμματος στο Ρέθυμνο.

Βασιζόμενη στο γεγονός ότι ένας από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση απαγωγής του Μ. Λεμπιδάκη, ήταν αντιπρόεδρος του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ), η Ν.Ε. Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις δράσεις του ΣΑΟΡ, όπως την αποδοκιμασία υπουργών στο επιμελητήριο και τον βανδαλισμό των γραφείων του κόμματος, ως ενέργειες μη πολιτικές και μη αυθόρμητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη

“Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επιτυχή κατάληξη της απαγωγής του κ. Μ. Λεμπιδάκη, εκφράζει πρώτα από όλα  τα συγχαρητήρια της στην Ελληνική Αστυνομία, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο αστυνομικό προσωπικό που συνέβαλλε στην πολύμηνη επιχείρηση απελευθέρωσης και φυσικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Θεωρούμε ότι η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης και η σύλληψη των απαγωγέων στέλνει ένα ισχυρό σήμα για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στην Κρήτη και να εμπεδωθεί το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή. Αυτή η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία για το Ρέθυμνο, μια περιοχή που οι άνομες συμπεριφορές και η πολυεπίπεδη παραβατικότητα είχαν ενδημικά χαρακτηριστικά, ακριβώς γιατί  στο παρελθόν υπήρχε πολιτική ανοχή και συγκάλυψη τους στο πλαίσιο της λειτουργίας του τοπικού πελατειακού συστήματος. Το μήνυμα της αποτελεσματικής παρέμβασης της Αστυνομίας σε μια τόσο δύσκολη και σύνθετη υπόθεση, ενθαρρύνει τους πολίτες του Νομού που απαιτούν να σταματήσει οριστικά η ασυλία για τα φαινόμενα αυτά και διεκδικούν ένα μέλλον με ισονομία, αξιοπρέπεια και ευημερία.

Η συμμετοχή μελών του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ, μιας ομάδας που είχε πρωτοστατήσει σε ακραίες εκδηλώσεις «κοινωνικής διαμαρτυρίας» τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο), στην εγκληματική συμμορία των απαγωγέων, αποδεικνύει ότι οι δράσεις αυτές δεν ήταν αυθόρμητες ούτε είχαν πολιτικό χαρακτήρα, αλλά ήταν μέρος ενός σχεδίου επιρροής στην κοινωνία φασιστικών και εγκληματικών στοιχείων που επενδύουν στην πόλωση, στην ωμή βία και στην αγριότητα. Η περίπτωση του Αντιπροέδρου του ΣΑΟΡ που ήταν ταυτόχρονα και ο αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας του εμπρησμού των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στις 2/9/2017 (από την οποία θα μπορούσαν να είχαν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές), είναι πολύ χαρακτηριστική και διδακτική. Τι έχουν να πουν τώρα όσοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν ή να βρουν δικαιολογίες για την πράξη του, επειδή αυτό επέβαλλε η αντιπολιτευτική τους εμμονή και το αφήγημα της «κοινωνικής οργής» απέναντι στην «ανάλγητη κυβέρνηση»;

Τι έχουν να πουν όσοι δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για τις «αποδοκιμασίες» υπουργών στο Επιμελητήριο ή για το βανδαλισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο 2016, πάντα με τους ίδιους πρωταγωνιστές; Γιατί αγνόησαν κάποιοι την ενεργό συμμετοχή των ίδιων κύκλων στην κινητοποίηση κατά της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο 2016 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου; Ελπίζουμε η υπόθεση αυτή να μας προβληματίσει όλους και να ενισχύσει τα δημοκρατικά και προοδευτικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας. Η κοινωνική και πολιτική απομόνωση όσων, στο όνομα υπαρκτών κοινωνικών προβλημάτων, επιχειρούν τον εκφασισμό και την αντιδραστική εκτροπή της πολιτικής ζωής, είναι συλλογική δημοκρατική υπόθεση.

Καλούμε τους πολίτες του Ρεθύμνου και τις υγιείς κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε κοινό μέτωπο κατά της ανομίας και της εγκληματικότητας. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί, χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία, στην «επούλωση των πληγών» από τα προγράμματα λιτότητας και στην προσπάθεια βιώσιμης εξόδου της χώρας από την κρίση και τη δημοσιονομική επιτροπεία.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook