Προσπάθεια διάσπασης της ενιαίας δράσης του εμπορικού κόσμου των Χανίων, καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, υπάρχει προσπάθεια να δημιουργηθεί νέος εμπορικός σύλλογος εμπορικών καταστημάτων στην παλιά πόλη Χανίων. Μάλιστα, ο εμπορικός σύλλογος καταγγέλλει ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζουν οι διοικήσεις ΟΕΒΕΧ και ΕΒΕΧ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρει:
                                                                                                               
“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στη τελευταία συνεδρίασή του συζήτησε το θέμα της προσπάθειας που κάνουν ορισμένοι για την δημιουργία νέου εμπορικού συλλόγου εμπορικών καταστημάτων στην παλιά πόλη των Χανίων. Το διοικητικό συμβούλιό μας καταγγέλλει την προσπάθεια αυτή  ως διασπαστική και επικίνδυνη για την ενότητα της πάλης των μικρών εμπόρων.

Στη τελευταία «σύσκεψη» που οργανώθηκε από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής. δεν μπόρεσε να κρυφτεί ότι η προσπάθεια αυτή δεν είναι άστεγη πολιτικά αλλά καθοδηγείται από τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Χανίων (ΟΕΒΕΧ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού   Επιμελητηρίου Χανίων(ΕΒΕΧ)

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτοί που ηγούνται των παραπάνω φορέων παρεμβαίνουν στην δράση και λειτουργία του συλλόγου μας γιατί τους χαλάμε την πιάτσα. Βλέπετε, ήθελαν και τον εμπορικό σύλλογο να είναι υποχείριό τους. Να έχει ένα μόνο ρόλο όπως και οι ίδιοι. Αυτόν του χειροκροτητή της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής της ΕΕ , δηλαδή της πολιτικής που στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρους μας. 

Θέλουν συλλόγους «σφραγίδες» ,χωρίς μαζικότητα, χωρίς στόχους ,χωρίς προοπτική και δράση. Η τακτική τους χρόνια τώρα στα σωματεία που «ελέγχουν» είναι να κάνουν την εμφάνιση τους λίγο πριν τις εκλογικές διαδικασίες κάθε δυο χρόνια με διαδικασίες «αλα καρτ», σε χρόνο εξπρές, σε παράβαση πολλές φορές και των ίδιων των καταστατικών των σωματείων. Θέλουν σωματεία λένε ακομμάτιστα  όταν οι ίδιοι ήταν και είναι πιστοί υπηρέτες και μάλιστα από στελεχικές θέσεις των κυβερνητικών κομμάτων. Είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να κρύψουν, ώστε οι μικροί έμποροι να μην βλέπουν τους πραγματικούς ενόχους της κατάντιας μας. Να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις να συνειδητοποιούν ότι μόνο με την ενιαία και αταλάντευτη πάλη απέναντι στους πραγματικούς υπαίτιους των προβλημάτων μας μπορούμε να πάρουμε ανάσα επιβίωσης. 

Έτσι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες να δημιουργήσουν ένα νέο εμπορικό σύλλογο καταστημάτων «παλιάς πόλης», σε συντεχνιακή βάση,  διαχωρίζοντας τους μικρούς εμπόρους σε Παλιάς και Νέας πόλης. Σε τουριστικά εμπορικά και μη τουριστικά. Δημιουργούν πλαστές διαχωριστικές γραμμές με στόχο να μας χωρίσουν τη ώρα που πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Βρήκαν αφορμή τις αδικίες  του νέου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Δήμος Χανίων που πλήττουν αρκετά από τα μικρά εμπορικά μαγαζιά της πόλης μας. Αυτά τα προβλήματα μόνο ενωμένα μπορούμε να τα λύσουμε. Το διαίρει και βασίλευε μόνο ζημιά μας κάνει. 
Αναρωτιόμαστε αν οι συνάδελφοι που πήραν την πρωτοβουλία διάσπασης του εμπορικού συλλόγου είχαν πραγματικό στόχο τους να οργανώσουν την πάλη των συναδέλφων για την επίλυση των προβλημάτων τους. Αναρωτιόμαστε: Γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να έρθουν σε επαφή με τον Εμπορικό  Σύλλογο και να ρωτήσουν ποια είναι η θέση του για τις αδικίες  του κανονισμού παραχωρήσεις κοινοχρήστων χώρων;

Γνωρίζουν τι ενέργειες έχει κάνει ο σύλλογος μας  στην κατεύθυνση άρσης των αδικιών; Γνωρίζουν πως  παλεύει και διεκδικεί λύσεις όχι μόνο στα προβλήματα της παλιάς πόλης αλλά για το σύνολο των προβλημάτων  των μικρών εμπόρων της πόλης μας; Γνωρίζουν ότι η διάσπαση της ενιαίας δράσης των μικρών εμπόρων θα έχει σαν αποτέλεσμα να μας βάλουν στο περιθώριο οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια;
Οι «κύριοι» που κρύβονται  πίσω από αυτές τις προσπάθειες γνωρίζουν πολύ καλά για τα παραπάνω. Παρόλα αυτά ακολουθούν την πεπατημένη που έχουν καθιερώσει κάθε φορά που θέλουν να πετύχουν είτε τον απόλυτο έλεγχο του συνδικαλιστικού μας κινήματος, είτε την διασφάλιση της καρέκλας τους. Έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν δημιουργήσει 7 εμπορικούς συλλόγους στον Νομό Χανίων, αποτελώντας πανελλαδική πρωτοτυπία, μη αποφεύγοντας πολλές φορές ακόμα και αδιαφανείς εκλογικές διαδικασίες.  

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων καλεί τους συναδέλφους της παλιάς πόλης αλλά και όλους τους υπόλοιπους να μην επιτρέψουν την διάσπαση που επιχειρείται. Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε την δημιουργία ενός ακόμα εμπορικού συλλόγου, που αποδυναμώνει την ενιαία πάλη των μικρών εμπόρων. Μαζικά και ενεργά να ενισχύσουν την δράση και τις προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Να στηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρει ο σύλλογος μας το επόμενο διάστημα:

• Ενάντια στις φοροεπιδρομές που δεχόμαστε και τις κατασχέσεις,
• Για να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο και για τους μικρούς εμπόρους, 
• Για πραγματικές ρυθμίσεις των χρεών μας. 
• Με την συμμετοχή τους να πιέσουμε την δημοτική αρχή να επιλύσει τις αδικίες που ο κανονισμός έχει δημιουργήσει σε ορισμένους συναδέλφους της παλιάς πόλης. 

Η δράση  του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  τα δυο τελευταία χρόνια έχει ενοχλήσει όλους αυτούς που θέλουν να μας εκπροσωπούν εργολαβικά. Να τους γυρίζουμε την πλάτη δυναμώνοντας την πάλη μας για την επιβίωση, καθημερινά μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές, να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία των μονοπωλίων χωρίς να χαρίζουμε σε κανένα τίποτα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook