Με μεγάλη συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιήθηκε χθες το σεμιναριακό πρόγραμμα «Η έξυπνη παιδεία ως ανθρώπινη προστασία» που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η διοργάνωση αυτή ήταν στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Μαθησιακών Πόλεων της Unesco και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου με βασικό ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό.

Έτσι χθες, παιδιά δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της πόλης του Ηρακλείου, παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών αλλά και μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ συμμετείχαν στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Στόχος του σεμιναρίου  δεν ήταν μόνο να γίνει σαφές ότι τα έξυπνα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν ως ανθρώπινη προστασία για να προσφέρουν  στους μικρούς και στους μεγάλους ανθρώπους καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά μπορούν να δώσουν και τη δυνατότητα συνεργασίας και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στα  παιδιά και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook