Απεγνωσμένες εκκλήσεις για αίμα απευθύνει η Σομαλία, μετά το μακελειό του Σαββάτου με περισσότερους από 300 νεκρούς από επίθεση με φορτηγό με εκρηκτικά σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου.

Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 400 και η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη.

Η επίθεση ήταν μια από τις πλέον αιματηρές στη Σομαλία και οι αρχές κατονομάζουν τους ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ ως υπεύθυνους, αν και η οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Σομαλία δεν διαθέτει τράπεζα αίματος και οι περιορισμοί του συστήματος Υγείας της χώρας εμποδίζει την παροχή επαρκούς ιατρικής φροντίδας στους εκατοντάδες τραυματίες. Ήδη χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ στέλνουν ιατρική βοήθεια. Τούρκοι χειρουργοί έφτασαν χθες στο Μογκαντίσου και 35 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα για νοσηλεία.

«Ζητάμε αίμα, ζητάμε βοήθεια για να ταυτοποιήσουμε τους νεκρούς και να ενημερώσουμε τους συγγενείς τους» δήλωσε ο Σομαλός υπουργός Πληροφοριών στο πρακτορείο.

Σήμερα έγινε η ταφή περίπου 160 σορών, χωρίς να έχει βρεθεί σε ποιους ανήκουν. Είχαν απανθρακωθεί σε βαθμό που δεν επέτρεπε την αναγνώρισή τους.

Σομαλία και Τουρκία είναι στενοί σύμμαχοι, με την Άγκυρα να λειτουργεί από τον περασμένο μήνα στρατιωτική βάση 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Σήμερα έφτασαν γιατροί και από το Ντζιμπουτί και την Κένυα ενώ ακόμα 25 τραυματίες αναμένεται να μεταφερθούν με αεροπορικά μέσα του Κατάρ σε νοσοκομείο του Σουδάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook