Τελέστηκε η κηδεία του 49χρονου διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Γυθείου, αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή που έχασε τη ζωή του χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης.

Ο θάνατος του άτυχου διοικητή επήλθε από εγκαύματα, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Ο αξιωματικός κατευθύνθηκε με τον οδηγό του σε δύσβατο σημείο της περιοχής, προκειμένου να αναζητήσει περάσματα, από τα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν αποτελεσματικότερα τα επίγεια μέσα, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Μόλις εντόπισε τα κατάλληλα σημεία, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έδωσε εντολή στον οδηγό του να επιστρέψει και να ενημερώσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την περαιτέρω δράση τους. Ο οδηγός του αναχώρησε και μόλις επέστρεψε αντίκρισε τον Διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γυθείου νεκρό, στο σημείο που τον άφησε.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσόγκα, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι πολύ πιθανόν ο αξιωματικός να λιποθύμησε εξαιτίας των πυκνών καπνών, της ζέστης και της άπνοιας και «η φωτιά να πέρασε από επάνω του», όπως ανέφερεi το δημοσίευμα στο protothema.gr.

Ο ιατροδικαστής ζήτησε και ιστολογικές εξετάσεις, αφού στην έκθεσή του εξέφρασε μία μικρή επιφύλαξη, σε περίπτωση που ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια.

Δείτε εδώ πως η φωτιά στο Βαθύ Γυθείου, σκότωσε αυτόν που την πολεμούσε

Ο 49χρονος Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής κηδεύεται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σπάρτη Λακωνίας με τιμές αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρών θα είναι ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο αξιωματικών, εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνάδελφοί του, καθώς και η μπάντα της Πυροσβεστικής.