Διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Τρεις φακέλους που αφορούν ισάριθμες περιπτώσεις πλαστών ιατρικών πτυχίων, διαβίβασε στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του.

Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινωνούν με πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων.

Από τον έλεγχο προέκυψε πως δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η τρίτη περίπτωση αφορά πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει το πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Μάλιστα, συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.

Ο ΙΣΑ επισημαίνει, πως δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του, ωστόσο διαβίβασε τον φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο του 2014.

Όμως, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο εν λόγω πολίτης συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση του ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook