Δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χαλέπας, όπου η Σχολή συμβουλευτικής γάμου και νέων γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου, ξεκίνησε τις εργασίες της την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου με τον καθιερωμένο Αγιασμό και την εξαιρετική ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ανδρέα Κονάνο με το επίκαιρο θέμα ” όλα του γάμου δύσκολα”!

Το Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Σχολής συμβουλευτικής γάμου και νέων γονέων, όπου μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την παροχή πνευματικών συνάξεων στα νέα ζευγάρια και γονείς, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχούμενων των αρμοδίων ιερέων  για την λειτουργία της σχολής του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ.Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ.Γεωργίου  Περάκη, του Πρωτ.Βασιλείου Φραγκιαδάκη, του π.Βασιλέιου Γκάτση και του π.Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη.

Στον εισαγωγικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της σχολής γονέων που προσπαθούν με τη δική τους την μαρτυρία και ψάχνουν ομιλητές που θα μιλήσουν στις ψυχές των συνανθρώπων μας, ώστε όσο το δυνατόν να λύνονται τα προβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων με αγάπη και πνευματικότητα και παράλληλα  να βοηθήσουν να κατανοήσουμε ποια είναι η αληθινή πορεία του ανθρώπου.

Τέλος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ανδρέα Κονάνο καθώς και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτήν την συμβουλευτική σύναξη, ευχόμενος  καλή δύναμη και καλή πορεία, ώστε το φετινό ταξίδι να είναι ευλογημένο, καρποφόρο και δημιουργικό.

Στο πλούσιο συγγραφικό και πνευματικό έργο του  π. Ανδρέου αναφέρθηκε ο Πρωτοσύγκελλος π. Δαμασκηνός, καλώντας εν συνεχεία τον ομιλητή στο βήμα.

Κατόπιν ο απλοϊκός  π. Ανδρέας όπως πάντα με τον γλαφυρό του τρόπο παρουσίασε στο κοινό, τα προβλήματα που δημιουργούνται μέσα σε ένα γάμο.

Προβλήματα που τον κλονίζουν, ο οποίος μπορεί να γίνει αληθινό μαρτύριο ή προσπερνώντας τα με τη Χάρη του Θεού να γίνουν πραγματική ευτυχία στην κοινή ζωή του ζευγαριού. Απολαυστικός όπως πάντα, άγγιξε με τον λόγο τις ψυχές των παρευρισκομένων.

Άλλοτε η μοναδική προσέγγιση του λόγου του π. Ανδρέα χάρισε γέλιο, αφού γέλασαν με την ψυχή τους. Άλλοτε τους συγκίνησε αγγίζοντας την ψυχή τους.

Άλλοτε ένιωσαν τα πολλά τους λάθη, τις ελλείψεις, τις ατέλειες και την απουσία μέσα στο γάμο.

Ένα είναι σίγουρο πως όλοι έφυγαν με προβληματισμό, σκέψη… αλλά και με την ελπίδα ότι υπάρχει η θεία Χάρη και ο Χριστός, που όλα μπορεί να τα αλλάξει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook