Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Χανίων την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις13:00 στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ Κισάμου και Βρυσών και πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων την Πέμπτη.

Μάλιστα, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αποφάσισε 2ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα από τις 12.00-14.00.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων:

“Όχι στη διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα επαρχιακά ΕΠΑΛ (Κίσαμος, Βρύσες) ,απόφαση που οδηγεί όχι μόνο στην παραπέρα συρρίκνωση των σχολείων αλλά στην πραγματικότητα στο κλείσιμο.

Είναι γνωστό ότι γίνεται μία συστηματική και απόλυτα σχεδιασμένη  προσπάθεια συνολικής αναδιάταξης  της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Θυμίζουμε ότι από πέρσι ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Χανίων προχωρά στην κατάργηση του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης από το 2ο ΕΠΑΛ και το ΕΠΑΛ Βενιζέλου, χωρίς καμία αιτιολόγηση. Θυμίζουμε ότι το  καλοκαίρι δεν εγκρίθηκαν ή δεν υπήρχαν στις επιλογές των μαθητών με το νέο σύστημα εγγραφών άλλες 5 ειδικότητες από  τα ΕΠΑΛ Ε. Βενιζέλου, Κισάμου Βρυσών, κα, ενώ με την τωρινή  υπογραφή του Υφυπουργού Παιδείας δεν εγκρίθηκαν  άλλες 5 ειδικότητες και τομείς στα ΕΠΑΛ του νομού.

Είναι φανερό σε όλους ότι οι εξελίξεις στην Τεχνική εκπαίδευση αλλάζουν το χάρτη στο νομό αφού δημιουργούνται συνθήκες συρρίκνωσης των επαρχιακών σχολείων και συγκέντρωσης του μαθητικού δυναμικού στο κέντρο. Εξαφανίζονται ολόκληρες ειδικότητες από τα επαρχιακά ΕΠΑΛ, πάρα το γεγονός ότι υπάρχουν δυνατότητες για την στοιχειώδη επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών  στην ευρύτερη περιοχή. 

Η Τεχνική εκπαίδευση και τα σχολεία  δεν βρίσκονται στην «κανονικότητα» όπως υποστηρίζει το Υπουργείο, αντίθετα οι πολιτικές που εφαρμόζονται πλήττουν το δημόσιο σχολείο, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. 

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους συλλόγους γονέων, την τοπική κοινωνία σε παράσταση διαμαρτυρίας στη  ΔΔΕ Χανίων ,την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις13:00. Το ΔΣ  αποφάσισε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη 19/10 από τις 12:00 έως 14:00

Παλεύουμε για:

• Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων που καταργήθηκαν από τα ΕΠΑΛ του νομού.
• Να καλυφθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών .
• Να αποσταλούν τα βιβλία ειδικοτήτων σε όλα τα ΕΠΑΛ του νομού.
• Καμιά συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων, σχολείων, ειδικοτήτων. 20  μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια.
• Αναβάθμιση και ανανέωση εργαστηριακού εξοπλισμού. Κάθε μαθητής/τρια να έχει δυνατότητα παρακολούθησης του τομέα και της ειδικότητας που επιλέγει στο ΕΠΑΛ της περιοχής του στελεχωμένο με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό.
• Να εγκριθούν οι προτάσεις των σχολείων για μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
• Καμιά μείωση οργανικών θέσεων. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού σε απασχόληση εκτός του δημόσιου σχολείου. Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο για όλες τις δουλειές. 
• Επαναφορά του ωραρίου και μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί.
• Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Χανίων ,Πέμπτη 19/10 στις 13:00μμ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook