Οργή του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για το κτιριακό – Αιχμές και προς την Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων

Για κοροϊδία και για υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν κατηγορεί τον Δήμο Χανίων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας σε ότι αφορά στις προκατ «σχολικές αίθουσες».

Σε μια οργισμένη ανακοίνωσή του ο σύλλογος καλεί και την Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων να ξεκαθαρίσει  «με ποιόν είναι» αφήνοντας σαφέστατες αιχμές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Αγαπητοί κύριοι, κατόπιν γενικής συνέλευσης των γονέων που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, δυστυχώς, αναγκαζόμαστε με την παρούσα επιστολή να επανέλθουμε στο μείζον θέμα της σχολικής στέγης, καθώς μας πνίγει η κοροϊδία από πλευράς των τοπικών αρχόντων, οι οποίοι για μία ακόμη φορά μας υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούν γίνουν, γιατί απλά… είναι παράνομο!

Ζητήσαμε προ ημερών την αλλαγή των κοντέινερ όπου στεγάζονται τάξεις στο σχολείο μας, προκειμένου να προλάβουμε το χειμώνα και τις κακές καιρικές συνθήκες, που θα καθιστούσαν το μάθημα αδύνατο και την συνθήκες διδασκαλίας επικίνδυνες για τα παιδιά μας.

Όμως, όπως διαπιστώσαμε, η αντικατάσταση δεν μπορεί να γίνει, καθώς απαιτείται βάσει νόμου… «κατασκευές όπως: καντίνες, τροχόσπιτα, τροχοβίλες, προκατασκευασμένοι λυόμενοι οικίσκοι, οι οποίες συνδέονται σταθερά με το έδαφος και μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις με μόνιμη εξάρτηση από το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν (με κατασκευή βόθρου ή σύνδεση με κάποιο δίκτυο αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτρισμού) υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 1577/85 και για την εγκατάστασή τους απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας».

Τι θα πράξει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του; Θα παρανομήσουν; Νομίζουμε πως όχι! Οπότε, δεν πρόκειται να συμβεί απολύτως τίποτα! Εκτός και αν τα κοντέινερ έρθουν στα μέσα του Νοεμβρίου, τοποθετηθούν και να τηρηθεί… σιγή ιχθύος! Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν είναι λύση αυτή εν έτη 2017! Έπρεπε να είχαμε νέο σχολείο από χθες.
Την ίδια στιγμή, διαπιστώνουμε ότι η Ένωση Γονέων του Δήμου Χανίων δεν έχει πάρει καμία απολύτως θέση στο πρόβλημα που μας απασχολεί! Εμείς ψηφίσαμε για τους εκπροσώπους μας, ώστε να προωθούνται λύσεις στα προβλήματά μας και να είναι δίπλα μας στα δύσκολα.
Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο! Να μας ξεκαθαρίσει η Ένωση Γονέων με ποιον είναι! Δεν μπορεί να είναι και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα! Εκτός και αν ο ρόλος της είναι να εξυπηρετεί τα όποια μικροπολιτικά συμφέροντα, αφού ο Γενικός της Γραμματέας είναι και σύμβουλος σε θέματα σχολικής στέγης του Δημάρχου Χανίων! Να μας πει λοιπόν ο κ. Γραμματέας αν είναι με μέρος των γονέων και ψάχνει λύσεις στα προβλήματά τους ή αν εξυπηρετεί τις θέσεις του Δήμου Χανίων. Μία τέτοια Ένωση Γονέων δεν τη θέλουμε και καλούμε όλο το Δ.Σ. να παραιτηθεί! Δεν μας αξίζει τέτοια εκπροσώπηση, δεν μας αξίζουν άνθρωποι που απλά ζητούν την ψήφο μας όποτε γίνονται εκλογές!

Καλούμε τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων κ. Γρηγόρη Γκουλούση να πάρει θέση και να φέρει το θέμα μας προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ., στο οποίο δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες!

Ζητάμε για μία ακόμη φορά τη βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να πιέσουμε, όσους είναι υπεύθυνοι, για την επίλυσή του.

Είναι ζήτημα τιμής για εμάς, είναι υποχρέωση απέναντι τα παιδιά μας.

Ενημερώνουμε δε τον κάθε αρμόδιο ότι γονείς μαθητών, οι οποίοι είναι πολιτικοί μηχανικοί, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να καλύψουν πλήρως με θερμομόνωση τα προκάτ που ήδη υπάρχουνε, με έξοδα που θα βαρύνουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Αν αυτή η ενέργεια αρέσει στους αρμόδιους του Δήμου Χανίων, οι οποίοι μας εμπαίζουν εδώ και αρκετό καιρό, τότε ας μας δώσουν και τα «κλειδιά» του σχολείου. Τουλάχιστον, εμείς θα διαχειριζόμαστε καλύτερα τις ζωές των ίδιων μας των παιδιών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook