Ναι, ξέρω το έχω πάθει και εγώ. Να έχω «κολλήσει» με μια σειρά και να μην μπορώ να σταματήσω να την βλέπω. Και ξέρεις τι αποτέλεσμα έχει αυτό; Να κοιμάμαι αργά!

Αλλά και πέρα από το “binge-watching” της αγαπημένης μας σειράς, υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουν τα μαλλιά μας! Κι όμως!

Η ειδικός Gregg Rosenblum, η οποία ασχολείται με την απώλεια των μαλλιών, αναφέρει ότι η έλλειψη ύπνου, είναι συχνά ο λόγος που χάνουμε μαλλιά.

«Η χρόνια έλλειψη ύπνου είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Δεν υπάρχει επιστημονική συσχέτιση μεταξύ των δύο, αλλά υπάρχει μια ‘επικοινωνία’ παρόλα αυτά, λόγω του στρες, στο οποίο υποβάλλει ο οργανισμός το σώμα. Η έλλειψη ύπνου, επηρεάζει το σώμα. Τα συμπτώματα μπορούν να περιλαμβάνουν ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, σκαμπανεβάσματα στις ορμόνες αλλά και μείωση της αντοχής της σωματικής και πνευματικής κατάστασης. Τα μαλλιά είναι εξαιρετικά ‘ευαίσθητα’ σε αυτά τα θέματα, οπότε και τείνουν να πέφτουν».

Τι να κάνεις για να τα «σώσεις»

Φυσικά, το ιδανικό είναι να κοιμηθείς! Αλλά αν παρόλα αυτά, δεν μπορείς, σημαντικό είναι να προσπαθείς να παραμείνεις υγιής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει η διατροφή σου να περιλαμβάνει υγιεινές τροφές αλλά και συμπληρώματα βιταμινών που θα ενισχύσουν τον οργανισμό. Έχεις άγχος; Κάνε γυμναστική! Επίσης, είναι σημαντικό χρησιμοποιείς καλής ποιότητας προϊόντα για τα μαλλιά.

Άλλοι λόγοι που μπορεί να σου πέφτουν τα μαλλιά

-Ορμόνες (ειδικά μετά από την γέννα)
-Στρες (ο λόγος για όλα τα «κακά» που μας συμβαίνουν!)
-Κακή διατροφή

allyou.gr
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook