Ο κ. Αντωνιάδης θα πραγματοποιήσει διάλεξη με αφετηρία την έκθεση “Ενθύμια και Τρόπαια” 

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ φιλοξενεί τον Ομότιμο καθηγητή 
Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών ΤΕΙ Αθήνας, Κωστή Αντωνιάδη, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ωρα 20.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, αμφιθέατρο 1ου ορόφου).

Ο κ. Αντωνιάδης θα πραγματοποιήσει διάλεξη με αφετηρία την έκθεση “Ενθύμια και Τρόπαια” 

Είσοδος ελεύθερη

“Το ότι οι φωτογράφοι «παίρνουν» φωτογραφίες είναι μια ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη. Η φωτογραφική πράξη φαίνεται να υπακούει στην επιθυμία να αποκτήσει κανείς ένα ενθύμιο αλλά και να εξερευνήσει τα πράγματα, τις καταστάσεις ή τα πρόσωπα που συναντά στη ζωή του. Η φυσικότητα, ο νατουραλισμός και η αμεσότητα είναι σε αυτή την περίπτωση τα κυριότερα χαρακτηριστικά της φωτογραφικής τους απεικόνισης. Η συνάθροιση τέτοιων εικόνων υποδεικνύει επίσης πως η φωτογράφιση υπακούει στη βαθύτερη ανάγκη να εξερευνήσει ο φωτογράφος τον ίδιο του τον εαυτό. Γι αυτό και οι φωτογραφίες του έχουν ορισμένες φορές χαρακτήρα ιδιωτικό και δυσπρόσιτο. 

Είναι όμως επίσης αληθές το ότι οι φωτογράφοι με τις φωτογραφίες τους «σημαδεύουν» πράγματα, καταστάσεις και πρόσωπα υπακούοντας στην επιθυμία τους να αφήσουν σε αυτά ένα μοναδικό και ιδιαίτερο σημάδι της παρουσίας τους στον κόσμο. Για να το πετύχουν όμως αυτό πρέπει να βρουν τον τρόπο να το κάνουν, να υιοθετήσουν για παράδειγμα μια περίτεχνη μορφή απεικόνισης, να ανακαλύψουν ένα φωτογραφικό ιδίωμα που θα δείξει τον κόσμο με ένα διαφορετικό τρόπο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πράξη οικειοποίησης, τρόπαιο μιας προσωπικής κατάκτησης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook