Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Έκτου Λυκείου Αγρινίου κινδύνευσαν για άλλη μια φορά από άγνωστους που τοποθετούν ναφθαλίνη σε σχολικά κτίρια, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, και πρόκειται για το ενδέκατο κρούσμα που σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου Γιώργου Πέτρου.

Από τις έως τώρα «επιθέσεις» έχουν επηρεαστεί τρεις μαθητές και μία καθαρίστρια, οι οποίοι νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο. Η γυναίκα είχε λιποθυμήσει εν ώρα εργασίας, ενώ μία 13χρονη νοσηλεύτηκε για ένα 24ωρο.

Ο εισαγγελέας κάλεσε τους διευθυντές  των σχολικών μονάδων και της Διεύθυνσης Υγείας και Υγιεινής σε σύσκεψη επί του σοβαρού αυτού θέματος.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν τρία διαφορετικά κρούσματα στο 2ο, το 6ο και το 7ο Γυμνάσιο της πόλης.

Η αστυνομία συνεχίζει τις νυχτερινές περιπολίες στην προσπάθειά της να εντοπίσει τους δράστες, ενώ σε εξέλιξη είναι και η έρευνα για κάθε περιστατικό. 

Η εισπνοή ναφθαλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές περιπλοκές σε άτομα που έχουν ανεπάρκεια στο ένζυμο G6PD, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της Διεύθυνσης Υγείας και Υγιεινής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook