Την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί εάν εφαρμοστούν όλα τα ψηφισθέντα μέτρα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν η EFG Eurobank και το Χρηματιστήριο Αθηνών ενόψει του προσεχούς roadshow των εισηγμένων στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

\”Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποκλίνουμε των στόχων μας. Ο στόχος σε σχέση με το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 παραμένει ακέραιος. Ωστόσο, είναι πλέον σαφές ότι η ύφεση είναι βαθύτερη.

Άρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτερο πρόβλημα. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι γραμμικό και μονοσήμαντο, εάν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί σε σχέση με τα έσοδα και τις δαπάνες, τότε θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν θα χαλαρώσουμε, αντίθετα θα επιτείνουμε τις προσπάθειες\”, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θα υπάρξουν συζητήσεις με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης με στόχο να συναποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σε ένα πρόγραμμα ενταγμένο στην οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης έως το 2014.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του capital.gr, επανέλαβε πως πρόθεση του ΥΠΟΙΚ είναι να υπάρξει θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μέσα στο 2012. \”Αυτό επιθυμούμε να φανεί ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται στα μακροοικονομικά σημάδια αισιοδοξίας που αφορούν τόσο στον πυρήνα του πληθωρισμού ο οποίος συμπιέζεται, όσο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και στο βιομηχανικό δείκτη νέων παραγγελιών\”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook