Το ετήσιο masterclass για τη στήριξη επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών στον αγροδιατροφικό τομέα, γνωστό ως «Agri-food Masterclass on Entrepreneurship», προτίθεται να διοργανώσει το επόμενο έτος  στο Ηράκλειο η Ολλανδική Πρεσβεία, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το ΙΤΕ.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Ολλανδού πρέσβη κ. Caspar Veldkamp στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και τη συνάντησή του με τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Φραγκάκη, ο οποίος δήλωσε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς βοηθούν στην αναβάθμιση του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ομάδες /startups οι οποίες δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό χώρο, την αγρο/βιο-τεχνολογία, τον αγροτουρισμό και συναφείς δραστηριότητες και αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας, με σκοπό να βοηθήσει  νέους ανθρώπους ν’ αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες στον αγροδιατροφικό τομέα, να βελτιστοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, να δικτυωθούν και να διερευνήσουν τις δυνατότητες δραστηριοποίησής τους στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Ο Ολλανδός Πρέσβης, συνοδευόμενος από τον κ. Φραγκάκη και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ολλανδίας στη Κρήτη κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη βρέθηκε στη συνέχεια στο ΙΤΕ, όπου συζήτησε τη σχετική πρόταση και ξεναγήθηκε στα ερευνητικά εργαστήρια. Ακολούθησε η επίσκεψη, σύμφωνα με επιθυμία του, στην εταιρία KARATZIS.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook