Με αισιοδοξία η επιστημονική κοινότητα θα περιμένει τα αποτελέσματα των αναλύσεων για τον αγριόγατο που πιάστηκε στον Ομαλό

Έχοντας όλα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του θρυλικού αγριόγατου – Φουρόγατου της Κρήτης, το άγριο ζώο που πιάστηκε σε παγίδα βοσκού στον Ομαλό στα Χανιά, σήμερα εξετάστηκε επισταμένως .

Συγκεκριμένα με την συνεργασία του Δασαρχείου Χανίων και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, κτηνίατρος πήγε στον  Ομαλό και αφού κατάφερε να ναρκώσει την αγριόγατα, την μετέφερε σε κτηνιατρείο στα Χανιά όπου διαπιστώθηκε πώς πρόκειται για θηλυκό βάρους 3.5 κιλών.

Εκεί ελήφθη αίμα καθώς και γενετικό υλικό προκειμένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες εξετάσεις για να υπάρξει και η γενετική ταυτοποίηση του είδους του ζώου.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o δασολόγος της Δ/νσης Δασών Χανίων Γιάννης Φωτάκης, το ζώο θα αφεθεί ελεύθερο αφού πρώτα τοποθετηθεί σε αυτό ένα τσιπ, για να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των κινήσεών του μέσα GPS.

“Εφόσον ταυτοποιηθεί και γενετικά πως πρόκειται για τον θρυλικό Φουρόγατο, θα πρόκειται για ένα επιστημονικό γεγονός τεράστιας σημασίας, καθώς θα αποτελέσει άλλη μια ένδειξη εξισορρόπησης της φύσης με τα μέτρα προστασίας περιβάλλοντος» ανέφερε ο κ.Φωτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook