Στο πλευρό των μαθητών ο Δήμος Σφακίων

Λαμβάνοντας γνώση της κατάργησης δύο ειδικοτήτων της Γ΄ Τάξης του ΕΠΑ.Λ. Βρυσών, του νέου τρόπου εγγραφής των μαθητών και τα προβλήματα που ανακύπτουν στη λειτουργία του, εκφράζουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση μας προς τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΠΑ.Λ.

Η απόφαση κατάργησης ειδικοτήτων (1.Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων και 2.Ψυκτικών Εγκαταστάσεων , Αερισμού και Κλιματισμού)  που έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε ένα ΕΠΑ.Λ. που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή Σφακίων- Αποκορώνου έρχονται σε μια εποχή που η ανεργία ειδικά στους νέους είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Η εύρυθμη λειτουργία του εξυπηρετεί και τον Δήμο Σφακίων, γιατί φοιτούν μαθητές από τις Τ.Κ. Ανώπολης και Ασκύφου.

Οι μαθητές στερούνται της δυνατότητας αυτής και αναγκάζονται είτε να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να μετακινηθούν στην πόλη των Χανίων για να παρακολουθήσουν τον τομέα της επιλογής τους, είτε να διακόψουν εντελώς τις σπουδές τους, είτε να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό κλάδο ο οποίος τελικά δεν θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες ή τις ανάγκες της αγοράς.

Τέτοιου είδους αποφάσεις ενισχύουν την απομάκρυνση των μαθητών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και βυθίζουν τις κοινωνίες στο σκοτάδι της ημιμάθειας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών, των οικογενειών τους και των διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Βρυσών σε όλες τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσουν και ζητάμε άμεσα να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook