Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων συμμετέχει στην πανελλήνια δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με σύγχρονο θέμα τις «Πνοές Ανέμων».

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, συγκεκριμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Χάληδων 28 | 282 1090 334), διοργανώνεται παιχνίδι -συνοδεία αφήγησης παραμυθιού- από τις εκπαιδευτικούς Εύη Δήμου και Δήμητρα Βαλαβάνη.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ποντικός που ήθελε να παντρέψει τη θυγατέρα του… πήγε το λοιπόν στον Άνεμο κι εκείνος φύσηξε… κι από την πνοή του ξεχύθηκαν παραμύθια! Τα παραμύθια σκόρπισαν στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου, χώθηκαν στις προθήκες, σφήνωσαν ανάμεσα στα εκθέματα, σκάλωσαν στα ψηφιδωτά, και σας περιμένουν να ανακαλύψετε μαζί ”Όσα είπε ο Άνεμος” στον ποντικό.

Λαϊκά παραμύθια, λαχνίσματα, αινίγματα και παροιμίες, μπλέκονται με τα εκθέματα του μουσείου και μας αποκαλύπτουν θησαυρούς της αρχαιότητας.

Τα παιδιά, μέσα από διαδραστικές τεχνικές αφήγησης θα ανακαλύψουν ποια αντικείμενα του Μουσείου επηρεάζει ο Άνεμος, θα αναζητήσουν και θα εντοπίσουν  -μέσα από γλωσσικά παιχνίδια – ποια από τα εκθέματα μπορούν να συσχετιστούν με τον Άνεμο, καθώς, θα απεικονίσουν εικαστικά τις μορφές του.

Στη μουσική επένδυση των παραμυθιών συμμετέχει η Ράνια Ρωσοπούλου.

 Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας   (5 έως 7 ετών)
 Διάρκεια δράσης: 11:00 – 12:00
 Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
 Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων για τους συμμετέχοντες θα είναι ελεύθερη

Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής
Αγγελική Τσίγκου | Αρχαιολόγος (atsigkou@culture.gr) | 2821044418 | Εφ.Α. Χανίων
Μαρία Σκόρδου | Αρχαιολόγος (mskordou@culture.gr) |2821094487 | Εφ.Α. Χανίων
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook