Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, το οποίο μετονομάστηκε σε BSH Hellas, μετά την εξαγορά της  Bosch-Siemens Hausgerate 

Την απόφασή της, να κλείσει το εργοστάσιο της στου Ρέντη, γνωστοποίησε η BSH Hellas (Pitsos).

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, το οποίο μετονομάστηκε σε BSH Hellas, μετά την εξαγορά απο την Bosch-Siemens Hausgerate Gmb της ελληνικής Pitsos  που ιδρύθηκε το 1865.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η μονάδα θα λειτουργεί για ένα ακόμη έτος – έως το τέλος του 2018-και στη συνέχεια να κλείσει. Έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων του κλεισίματος. 

Η διοίκηση ενημέρωσε τους 250 υπαλλήλους ότι μπορούν να εισέλθουν σε ένα προαιρετικό πρόγραμμα εξόδου με  ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση της διοίκησης, «από την 1η Ιανουαρίου 2018, το εργοστάσιο στην Αθήνα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή οποιουδήποτε από τα προϊόντα του Ομίλου με αποτέλεσμα την απόφαση την αναστολή της παραγωγικής του δραστηριότητα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook