Τρεις άνδρας από το διάστημα 2014 μέχρι το 2016 είχαν εισβάλλει σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις στο Ηράκλειο που με την απειλή όπλων αφαιρούσαν χρήματα.

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τρεις  ένοπλες ληστείες οι οποίες διαπράχθηκαν κατά τα έτη 2014 και 2016 σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου καθώς και μια περίπτωση κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μετακίνηση και διαφυγή τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, τα παραπάνω άτομα, δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, διαπράττοντας ληστείες σε επιχειρήσεις, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις ημεδαποί και ο αλλοδαπός με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση,  έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας τον αναγκαίο ανά περίπτωση οπλισμό (πιστόλι, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ρόπαλο) είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, κατά τον οποίο αφού ακινητοποιούσαν τα θύματα τους αφαιρούσαν από τις επιχειρήσεις ή τους ίδιους, διάφορα χρηματικά ποσά. 

Για τη μετακίνηση και διαφυγή τους έπειτα από την ολοκλήρωση των ληστειών, χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είχαν αφαιρέσει από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν, προκειμένου να δυσχεράνουν τις έρευνες των Αρχών.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, με την παραπάνω μεθοδολογία, έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

  • Την 12.08.2014, εισήλθαν σε επιχείρηση (πρατήριο υγρών καυσίμων) ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.Στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 71χρονου ημεδαπού, το οποίο είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο  από περιοχή του Ηρακλείου και μετά την τέλεση της ληστείας το εγκατέλειψαν.

  • Την 08.08.2016,  με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από 65χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των 23.150 ευρώ, ενώ διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει κατά το μήνα Ιούνιο 2016 από 33χρονο ημεδαπό.

  • Την 26.09.2016, με την απειλή όπλων (συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας και ρόπαλο), αφαίρεσαν από επιχείρηση (ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων) το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με την ανωτέρω δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. 

Για την κλοπή της εν λόγω δίκυκλης μοτοσυκλέτας είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε βάρος του 44χρονου αλλοδαπού.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου  Γόρτυνας ο 48χρονος, ένεκα παραβίασης όρων αποφυλάκισης που του είχαν επιβληθεί με Βουλεύματα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος του ακόμα δύο καταδιωκτικά έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook