Γενική συνέλευση του συλλόγου το Σαββάτο 21 Οκτώβρη στις 18:30 στο εργατικό κέντρο Χανίων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση Νομού Χανίων, καλεί τους συναδέλφους του κλάδου να μετέχουμε μαζικά:”Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Ο Σύλλογος εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση νομού Χανίων απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο του κλάδου. Έχει έρθει η ώρα να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να το μαζικοποιήσουμε, να μετέχουμε στη δράση του.

Είναι προκλητική για τους εργαζόμενους για τους άνεργους του κλάδου η φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση στην περιοχή μας για να μιλήσει για την περιοβόηση ΄΄δίκαιη ανάπτυξη΄΄. Το σε ποιους αναφέρεται η ανάπτυξη που προπαγανδίζουν και μάλιστα με ΄΄αριστερό΄΄ προφίλ, το απάντησε η ίδια η σύνθεση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου (20/21-09) (ντόπιοι επιχειρηματικοι όμιλοι, τοπικοί παράγοντες που βάζουν πλάτη,..). Το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, χορτάσαμε ανάπτυξη και στον κλάδο μας. 

Παρά το γεγονός της ψήφισης του Ν. 4415/16 πέρυσι το καλοκαίρι (6,70€ κατώτερο ωρομίσθιο), η έλλειψη Σύμβασης στον κλάδο έχει διαμορφώσει συνθήκες γαλέρας για τους συναδέλφους, ενώ παράλληλα η εργοδοτική ασυδοσία σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών κ.τ.λ κλιμακώνεται: Πετσοκομμένα ωρομίσθια πείνας, απολύσεις, μείωση ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων και δεδουλευμένων, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες έξτρα ώρες και επιτηρήσεις, εντατικοποίηση δουλειάς και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Πολλές είναι άλλωστε και οι περιπτώσεις μη ανανέωσης των συμβάσεων το Σεπτέμβρη. Κοντά σ’ όλα αυτά, το δεδομένο καθεστώς ανεργίας τους θερινούς μήνες για τους συναδέλφους και οι δυσμενείς όροι επιδότησης από τον ΟΑΕΔ δυσχεραίνουν κι άλλο την κατάσταση.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στο χώρο των Ιδιωτικών Σχολείων. Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου 4415/16, είμαστε μπροστά στην ουσιαστική ακύρωσή του. Συγκεκριμένα, το πλαίσιο που ορίζει τη διαδικασία απόλυσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έγινε χειρότερο ακόμη και σε σύγκριση με τα νομοθετήματα Αρβανιτόπουλου, αφού η γνώμη του διευθυντή της σχολικής μονάδας, ουσιαστικά του σχολάρχη, γίνεται καθοριστική όχι μόνο για θεμελίωση απόλυσης, αλλά και για να χαρακτηριστεί εκπαιδευτικά ανεπαρκής ο απολυμένος εκπαιδευτικός. Επίσης, εκμηδενίζεται ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων στον καθορισμό του ωρολογίου προγράμματος μειώνεται δραστικά η αποζημίωση για τους απολυμένους από τα ιδιωτικά σχολεία.

Από την άλλη, κομμάτι της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης –που «πατάει» στα κενά που αφήνει η δυσλειτουργία των ολοήμερων  σχολείων- αποτελούν τα λεγόμενα Κέντρα Μελέτης, των οποίων το πλαίσιο λειτουργίας είναι ασαφές, οι συνθήκες εργασίας, δε, χαοτικές. Και όλα αυτά εις γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κλείνει το μάτι στην εργοδοσία.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε.

Μας καλούν το 2017, να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στα ψίχουλα, την άθλια ζωή περιμένοντας ανάπτυξη σε όφελός μας. Με όποιο εύηχο περιτύλιγμα κι αν ντύνουν την ανάπτυξή τους δεν πρέπει να υπάρχει κανένα περιθώριο για αυταπάτες. Η ΄΄δίκαιη ανάπτυξή΄΄ τους αφορά τους ντόπιους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους που εξασφαλίζουν νέα προνόμια, ζεστό χρήμα που θα συνοδευτεί με νέα μέτρα σε βάρος μας. Mε πρόσχημα αυτή την ανάπτυξη, η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αναβαθμίζει τη ΝΑΤΟική βάσης της Σούδας. Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον Τραμπ, ανακάλυψε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έχει «κοινά σημεία», με αυτά της πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή μας

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί!

Αγώνας, οργάνωση, αντεπίθεση η επιλογή μας!!

Συσπειρωνουμε, μαζικοποιούμε το σωματείο μας!!

  • Είναι ευθύνη ατομική και συλλογική η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Είναι υπόθεση κάθε μέλους του σωματείου να μην κάνει βήμα πίσω, να ενημερώνει έγκαιρα το σωματείο, να διεκδικούμε συλλογικά, να γίνεται υπόθεση του κλάδου και της γειτονιάς. Χρειάζεται οργανωμένος αγώνας που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους, που θα διεκδικεί την ανάκτηση των απωλειών μας, μακριά από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, με άξονα αιτημάτων τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων.
  • Η συμμετοχή κάθε εργαζόμενου στο σύλλογό μας είναι μονόδρομος. Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τις σημερινές συνθήκες. Με τη συμμετοχή μας όμως στο σωματείο μας, στις συλλογικές διαδικασίες του μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Να διεκδικήσουμε οργανωμένα:
  • Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.),στο ύψος της σύμβασης του 2009, σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες μας.
  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 8 μαθητές στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
  • Όχι στους πλειστηριασμούς! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Όχι σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
  • Ίδια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα στους εργαζόμενους στα Κέντρα Μελέτης με τους εργαζόμενους στα Φροντιστήρια.
  • Αποκλείστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως στελεχωμένο με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες.
  • Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία.
  • Να κλείσει τώρα η Βαση της Σούδας. Να απεμπλακεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook