Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΩΡΑ 07.30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών

ΩΡΑ 08.00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά

ΩΡΑ 10.45 Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Φιλόλογος κα Αναστασία Μαλούκου, Καθηγήτρια του 7ου Γυμνασίου Χανίων

ΩΡΑ 11.40 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Διοικητή της 5ης ΤΑΞ.ΠΖ (ΑΔΦΧ), εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

ΩΡΑ 12.00 Παρέλαση (στον καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων

Για την περιγραφή της Παρέλασης ορίζεται η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδικός Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Το συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη. Βοηθός τελεταρχών ορίζεται ο κ. Μιχάλης Καζαλάκης, υπάλληλος της Π.Ε. Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook