Προβληματισμένοι οι γιατροί, όλες οι εξετάσεις του μικρού βγήκαν «καθαρές»

Για έντεκα συνεχόμενες ημέρες κοιμήθηκε ο 7χρονος Wyatt Shaw, από το Κεντάκι, με τους γιατρούς ακόμα να μην μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι προκάλεσε αυτή την πολυήμερη «νάρκη».

Τώρα πάντως που το αγόρι ξύπνησε, η οικογένειά του δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει και να αφήσει πίσω της αυτό που συνέβη.

«Προσπαθούσα να τον ξυπνήσω αλλά συνεχώς ξανακοιμόταν» αφηγείται η μητέρα του. «Του φώναζα κι εκείνος ξαναέπεφτε για ύπνο».

Έτσι, οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου τον έβαλαν υπό παρακολούθηση. Με καλώδια συνδεδεμένα στο κεφάλι του, για να καταγράφεται η εγκεφαλική δραστηριότητα, ο Wyatt κοιμήθηκε για έντεκα μέρες.

«Όταν άνοιγε τα μάτια του ήταν σαν να μη βλέπει, σαν να ήταν απών, ήταν τρομακτικό» συνεχίζει η μητέρα του.

Οι γιατροί έκαναν πολλές εξετάσεις στο αγόρι αλλά καμία δεν έδωσε κάποια απάντηση για να λυθεί το μυστήριο. Ακτινογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις και λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες βγήκαν όλες καθαρές.

Δέκα μέρες αφότου είχε πέσει για ύπνο, οι γιατροί δοκίμασαν ένα νέο φάρμακο και το αγόρι ξύπνησε την επόμενη μέρα.

Αρχικά άνοιξε τα μάτια του αλλά δεν μπορούσε ούτε να κινηθεί ούτε να μιλήσει.

«Προσευχόμασταν διαρκώς» εξηγεί η μητέρα του. Ύστερα όμως από ένα Σαββατοκύριακο παρέα με την οικογένεια και τους φίλους, η ζωή έμοιαζε να επέστρεψε στον 7χρονο.

Αφότου ξύπνησε, ο Wyatt σημείωσε σημαντική πρόοδο και τη Δευτέρα κατάφερε και να περπατήσει με τη βοήθεια της μητέρας του, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Οι γιατροί λένε πως μπορεί ποτέ να μη μάθουν τι προκάλεσε τον πολυήμερο ύπνο του αγοριού, κι έτσι η οικογένειά του επικεντρώνεται στη θεραπεία του και όχι στο συμβάν.

Όταν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, θα χρειαστεί να μείνει για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες σε κέντρο αποκατάστασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook