Αιχμηρή ανακοίνωση από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Για “κωλοτούμπες” στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των διοδίων κάνει λόγω στην ανακοίνωση του ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Από το “δεν πληρώνω” … στα διόδια του ΒΟΑΚ»

«Οι κωλοτούμπες του κ. Τσίρπα και των βουλευτών του αποτελούν πάγια κυβερνητική πρακτική, με διεθνή μάλιστα αναγνώριση.
Από την υποδαύλιση του κινήματος «δεν πληρώνω» η Κυβέρνηση έκανε την πρώτη κωλοτούμπα και προχώρησε στην καταδίκη μελών του κινήματος.

Ακολουθώντας την ίδια “πετυχημένη” συνταγή, από εκεί που μιλούσαν για ένα ΒΟΑΚ χωρίς διόδια και προέβαιναν σε χυδαίες επιθέσεις κατά όσων εξέταζαν το ενδεχόμενο αυτό, τώρα διεξάγουν δημοσκοπήσεις και προσπαθούν να φέρουν το θέμα πλαγίως στο τραπέζι εκμεταλλευόμενοι μάλιστα τα χιλιάδες θύματα τροχαίων.

Ενδεικτικές του λαϊκισμού και της εξαπάτησης οι δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και του Πρωθυπουργού: 

14.01.2016 Ο κ. Σπίρτζης στις δηλώσεις του στην Περιφέρεια Κρήτης μίλησε για την κατασκευή του ΒΟΑΚ χωρίς διόδια και δήλωσε: «Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό ως Κυβέρνηση για την εξεύρεση ανταποδοτικών για τους αυτοκινητόδρομους. Αυτό προβλέπει τη μη ιδιωτικοποίηση και καλύτερη αξιοποίηση δημόσιων δρόμων».

11.11.2016 Στη Διυπουργική Επιτροπή ο κ. Σπίρτζης δήλωνε: «Το έργο (του ΒΟΑΚ) θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση της ΕτΕΠ και ταυτόχρονη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων».

18.05.2017 Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δέδες: «Το έργο του ΒΟΑΚ πρέπει να γίνει, επαναλαμβάνουμε, με ρήτρα διαθεσιμότητας, που σημαίνει ότι θα πληρώνει κάθε χρόνο το Κράτος το ποσοστό που θα ορίζεται στον ανάδοχο που θα πάρει το έργο. Το ζητούμενο για εμάς είναι να μην πληρώνει ο πολίτης».

Ενώ, πιο πρόσφατα, 21 Σεπτεμβρίου 2017, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης δήλωνε, πως «δεν θέλει συμβάσεις παραχώρησης για τον ΒΟΑΚ», που θα κατασκευαστεί «επ’ ωφελεία της κοινωνίας» και πως θα εξεταστούν άλλοι τρόποι για να μην επιβαρυνθούν οι Κρήτες. Με λίγα λόγια επιβεβαίωνε τα λεγόμενα των κ.κ. Δέδε και Σπίρτζη.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά διαψεύδουν, ως συνηθίζουν άλλωστε, τους ίδιους τους εαυτούς τους! Χθες υπάλληλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών φέρονται να διεξήγαγαν δημοσκόπηση σε διερχόμενους οδηγούς στο ΒΟΑΚ αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων! 

Από τις πολλές … κωλοτούμπες έχουν μπερδευτεί και οι ίδιοι!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook