Η μητέρα και ο φίλος της ανάγκαζαν το παιδί να τρώει περιττώματα γάτας

Συγκλονίζει η υπόθεση με τον θάνατο ενός 8χρονου αγοριού από της ΗΠΑ. Η μητέρα και ο φίλος της ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Gabriel Fernandez, επειδή έπαιζε με κούκλες.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάιο του 2013, αλλά μόλις πρόσφατα το δικαστήριο συνεδρίασε για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το άτυχο αγοράκι «βασανιζόταν περισσότερο από πολλούς φυλακισμένους πολέμου» ενώ αναγκαζόταν συχνά «να τρώει περιττώματα γάτας και σάπιο σπανάκι, χωρίς να επιτρέπεται να πηγαίνει τουαλέτα».

Είχε φτάσει μάλιστα σε σημείο να γράψει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αυτοκτονήσει.

Η μητέρα και ο φίλος της, η Pearl Fernandez και ο Isauro Aguirre, κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού και βασανισμό, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν τη θανατική ποινή.

«Η μαμά μου και ο φίλος της ανάγκαζαν τον Gabriel να τρώει χαλασμένα πράγματα. Ένα πράγμα που θυμάμαι ήταν να έχει λήξει σπανάκι», ανέφερε στο δικαστήριο ο μεγαλύτερος αδερφός του ο οποίος ήταν 12 ετών όταν σκοτώθηκε ο Gabriel.

Αποκάλυψε ότι η μητέρα και ο φίλος της βασάνιζαν το παιδί πολλούς μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου του το 2013.

Μεταξύ άλλων έκαψαν το παιδί με τσιγάρα και το χτυπούσαν με μεταλλική κρεμάστρα.

Η 14χρονη αδερφή του αγοριού, που ήταν 11 ετών κατά τη διάρκεια της κακοποίησης, περιγράφει επίσης τι συνέβη την ημέρα που πέθανε.

«Τον πέταξαν στον αέρα και έπεσε κάτω. Δεν επανήλθε ποτέ» είπε στο δικαστήριο. «Τον σηκώσανε, τον έριξαν στο ντους και του φώναζαν να ξυπνήσει. Η μητέρα μου αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία και μου είπε να πιάσω ένα κουρέλι και να καθαρίσω το μεγαλύτερο μέρος του αίματος που ήταν στο πάτωμα».

Η δίκη για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook