Πλούσια ζωή για… άνεργους! Μηδενικές φορολογικές δηλώσεις αλλά διαμονή σε μεζονέτες των βορείων προαστίων, γρήγορα «φτιαγμένα» αυτοκίνητα και μασάζ σε παραλίες της Μυκόνου δίπλα στα… mojitos.

Διαδικτυακές φιλίες με γνωστούς ζεν πριεμιέ, ιδιοκτήτες μπαρ-εστιατορίων και κλαμπ της Αθήνας και όχι μόνο. Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή της «μαφίας της ντόπας», που από το 2013 ανέπτυξε μια βιομηχανική παραγωγή κατασκευής και διάθεσης εκατομμυρίων αναβολικών χαπιών σε τουλάχιστον 11 χώρες, αποκομίζοντας δυσθεώρητα κέρδη. Ο επιθεωρητής του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) που είδε τον εξοπλισμό των παράνομων εργαστηρίων σε Ρέντη, Αθήνα και αποθήκη στα Γλυκά Νερά έκανε λόγο για ένα δίκτυο παραγωγής με μεγάλες δυνατότητες παρασκευής εκατομμυρίων στεροειδών αναβολικών την ημέρα. Ο επιθεωρητής κατέθεσε μάλιστα ενόρκως: «Δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και ήταν τέτοιες που καθιστούσαν τα παραγόμενα προϊόντα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία».

Ενδεικτικά η αξία των περίπου 2.000.000 αναβολικών σκευασμάτων υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά από τη φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και 90.000 χάπια VIAGRA για τη στυτική δυσλειτουργία, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να περιορίσουν τις… αντενδείξεις των στερεοειδών.

Το «στήσιμο» της επιχείρησης με τους δύο «πυρήνες», σύμφωνα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, φαίνεται να είχε ένας 37χρονος που είχε σπουδάσει φαρμακευτική στη Σόφια της Βουλγαρίας με «συνοδοιπόρους» έναν 46χρονο παλιό πρωταθλητή αγώνων σωματικής διάπλασης και έναν 33χρονο βελτιωτή κινητήρων αυτοκινήτων. Μαζί τους συνελήφθησαν επιπλέον 12 άτομα (11 Ελληνες και μία γυναίκα από τη Ρωσία).

Στο σπίτι του φερόμενου αρχηγού βρέθηκαν… 216.000 ευρώ και σε αυτό ενός 30χρονου που «διαχειριζόταν» το παρασκευαστήριο της οδού Σπύρου Πάτση στην Αθήνα επιπλέον 35.000 ευρώ. Εκεί βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με οδηγίες και δοσολογίες για τις προσμίξεις παρασκευής των αναβολικών ουσιών με την υπογραφή ενός 55χρονου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης. Οι πρώτες ύλες παρασκευής, σύμφωνα με το διοικητή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέα Αποστολόπουλο, έρχονταν από την Κίνα και τη Βουλγαρία. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος επεσήμανε την «επέκταση» των δραστηριοτήτων τους με «αποστολές των δεμάτων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας (όπως Ισπανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Αγγλία, Ολλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Ρουμανία, Μεξικό κ.α.), χρησιμοποιώντας εταιρίες ταχυμεταφορών και μεταφορικές». Για να μην είναι δυνατή η συσχέτισή τους με τις αποστολές, δήλωναν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας ή επωνυμίες ανύπαρκτων νομικών και φυσικών προσώπων.

 

Σημειώνεται ότι συνολικά κατασχέθηκαν 344.600 ευρώ, έγγραφα τραπεζικών συναλλαγών και αποδείξεις πληρωμής που θα αναδείξουν τα συνολικά κέρδη και τη ροή του πακτωλού χρημάτων στα μέλη του κυκλώματος.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πληροφορίες για τη διακίνηση αναβολικών από τον 33χρονο βελτιωτή αυτοκινήτων και τον 46χρονο παλιό μπόντι μπίλντερ. Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν δέμα που στάλθηκε από την Ισπανία με τελικό προορισμό την Ελλάδα, το οποίο περιείχε περίπου 30.000 ευρώ. Κάτι αντίστοιχο έγινε στην Ιταλία με δέμα που περιείχε εκτυπωτή και στο εσωτερικό του περίπου 45.000 ευρώ. Οι Γερμανοί αστυνομικοί στις 23 Μαρτίου 2017 εντόπισαν τρία πακέτα με περίπου 60 κιλά αναβολικές ουσίες, τα οποία στάλθηκαν από την Ελλάδα, μέσω Γερμανίας, στην Ισπανία. Αποστολέας ήταν ο 33χρονος βελτιωτής κινητήρων αυτοκινήτων, κάτι που είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν από την ίδια εταιρία ταχυμεταφορών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τη νοθεία τροφίμων, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τη φορολογική νομοθεσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook