Στα πλαίσια της εικαστικής σειράς Art in the heart of Athens στο Grecotel Pallas Athena εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η έκθεση ζωγραφικής “Μεσογειακές Συναντήσεις” του Ανδρέα Γεωργιάδη. 

Ο ζωγράφος μας παρασύρει σε ένα μεσογειακό ταξίδι στο χρόνο εμπνευσμένο από τις περιγραφές  αγαπημένων του συγγραφέων, όπως ενδεικτικά οι: Marcel Proust, Tomas Mann, Guy de Maupassant, Honore de Balzac, Lawrence Durrell, Pierre Loti, George Simenon. Η ζωγραφική για τον Ανδρέα Γεωργιάδη είναι η μνήμη του, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: “…καθώς το μελάνι ποτίζει τα χαρτιά μου η ονειρική επαφή μου με πράγματα που με συγκινούν μετατρέπεται σε πίνακες που αποκτούν ξεχωριστό νόημα.”

Ο τίτλος της έκθεσης μαρτυρά την εικαστική διαδρομή σε πόλεις-κλειδιά της νεότερης Ευρωπαϊκής ιστορίας: Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Μασσαλία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σμύρνη, πόλεις άρρηκτα συνδεδεμένες με λαμπρές σελίδες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η αίθουσα γεμίζει από αισθήσεις, συναισθήματα, κώδικες και αναζητήσεις σε ένα ταξίδι με τα μάτια ανοιχτά, καθώς ο θεατής διαβαίνει ανάμεσα στο “Γατόπαρδο” στη Σικελία, τη “Φυγή του κυρίου Μοντ” στη Μασσαλία, το “Τελευταίο κρασί της κυρίας Μary Renault” στην Αθήνα, την “Αζιγιαντέ” στην Κωνσταντινούπολη, την “Κορνίς” στην Αλεξάνδρεια…

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1972, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έχοντας πραγματοποιήσει έντεκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποσπώντας σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.  Παρακολούθησε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. μαθήματα εικονογράφησης στο “Institut d’ Arts Visuels” στην Οrleans στη Γαλλία και διδάχθηκε ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ρόρρη στην “Αποψη” και στο ‘Σημείο΄ στο διάστημα 2000-2006. Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της “Μικρής Άρκτου”, έχει φιλοτεχνήσει με έργα του βιβλία και δίσκους, ενώ πίνακές του του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.


 
‘Μεσογειακές Συναντήσεις’,  Έκθεση Zωγραφικής Ανδρέα Γεωργιάδη

Έως 27.11.2017, 08.00 – 22.00 καθημερινά, είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook