Με θέρμη αγκάλιασαν οι δημοτικοί εκπρόσωποι Χερσονήσου τη νέα κοινωνική δομή υποστήριξης των πολιτών, το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου»  στην επίσημη πρώτη παρουσίασή του χθες το απόγευμα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας  Χερσονήσου.

Όπως φάνηκε με το πέρας της συνάντησης, το Κέντρο Κοινότητας μπορεί να εξυπηρετήσει και να διασυνδέσει τους πολίτες με όλα τα κοινωνικά προγράμματα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Αρχικά, η υπεύθυνη του έργου και υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χερσονήσου έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των κοινωνικών δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιούνται δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου, μία κοινωνική λειτουργό και μία ψυχολόγο, οι οποίες παρουσίασαν αναλυτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες ως εξής:

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου:

Ενημερώνει και διευκολύνει:

Ο πολίτης ενημερώνεται και διευκολύνεται ως προς:

• την ένταξή του σε προγράμματα κοινωνικής μέριμνας (πχ Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης)
• τη λήψη προνοιακών επιδομάτων που δικαιούται
• τη διασύνδεσή του με υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής φροντίδας που τον αφορούν 

Στηρίζει:

• Ατομική Συμβουλευτική/ψυχολογική υποστήριξη παιδιών/εφήβων/ενηλίκων
• Δράσεις υποστήριξης σε:

 -Ανέργους, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας
 -Νέους, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζητημάτων που τους αφορούν
 Πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, για την κάλυψη επισιτιστικών και άλλων αναγκών

Συνεργάζεται:

Με υπηρεσίες και φορείς πολιτών, προκειμένου να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προωθώντας παράλληλα την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού μεταξύ των πολιτών.

Επιπλέον, με την ίδρυση των Κέντρων Κοινότητας επιδιώκεται η καταγραφή των κοινωνικών  αναγκών των πολιτών της χώρας μέσω ενός Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου θα είναι όλοι οι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Χερσονήσου και κατά προτεραιότητα εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (όσοι αντιμετωπίζουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό). 

Η δομή στεγάζεται στο δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου, οδός Ελευθερίας 50, Λιμ. Χερσονήσου. 
H χρηματοδότηση του Κέντρου προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη από 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.
Στοιχεία επικοινωνίας:
τηλ: 2897340036 και 2897340047 
email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook