Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης (ΕΝ.Ε.Φ.Κ) με τον Επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ, την 14/10/2017 στο γραφείο του στην Αθήνα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των ειδικών φρουρών στην προσπάθεια που καταβάλλουν
για την προστασία του πολίτη.

Κατατέθηκε υπόμνημα πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο Στρατηγός και τα θέματα αφορούν:

– Για την εκπαίδευση τόνισε ότι έχει προγραμματιστεί και θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη αυτής.

– Επειδή στα Χανιά δημιουργήθηκαν δυο νέες υπηρεσίες θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων

– Στην αύξηση οργανικών θέσεων στο Τ.Α.Ε Λασιθίου μας απάντησε ότι θα εξετασθεί το εν λόγω ζήτημα.

– Για τα οχήματα μας ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια για τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

– Για τα υλικά μας τόνισε ότι αναγνωρίζει ότι τα αιτήματα μας είναι εύλογα και θα καταβληθεί προσπάθεια μέσα στις δυνατότητες της υπηρεσίας για ικανοποίηση κάποιων από αυτά.

– Όσο για την έλλειψη προσωπικού στην ΓΕ.Π.Α.Δ Κρήτης η ηγεσία γνωρίζει ακριβώς τις ανάγκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδος και δίνει προτεραιότητα εκεί πού υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

– Επίσης όσο αφορά της περιπολίες των Ειδικών υπηρεσιών στην ύπαιθρο για την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας, συμφώνησε μαζί μας ότι πρέπει τα περιπολικά να είναι πλήρως στελεχωμένα ειδικά δε αυτά των ειδικών υπηρεσιών.

Από την ΕΝ.Ε.Φ.Κ γίνεται προσπάθεια για την επίλυση των πολύ σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των Ειδικών Φρουρών στην προσπάθεια που καταβάλουν για την προστασία του πολίτη.

Σημειώνουμε ότι το υπόμνημα που κατατέθηκε στον Επιτελάρχη της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη ανέφερε τα ακόλουθα ζητήματα:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για τους πιο σημαντικούς  προβληματισμούς  σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της  Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών της στην Κρήτη.

-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Είναι αναγκαίο η εκπαίδευση  του προσωπικού ιδιαίτερα των ειδικών υπηρεσιών-ομάδων(Τ.Α.Ε.-Ο.Π.Κ.Ε-ΔΙ.ΑΣ) να εντατικοποιηθεί  και να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΕΚΤΑΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Η  συγκεκριμένη υπηρεσία θα κληθεί να σηκώσει μεγάλο βάρος όσον αφορά τις μεταγωγές  κρατουμένων και γνώμη μας είναι ότι θα χρειαστεί ενίσχυση  προσωπικού με έκτακτες μεταθέσεις βάση μορίων από τους πίνακες μεταθέσεων.

-ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Τ.Α.Ε  ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Λόγω δημιουργίας του Κ.Α.Ε ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  ζητάμε την αύξηση των οργανικών θέσεων του  της παραπάνω υπηρεσίας ώστε να μπορούν και οι δυο υπηρεσίες να λειτουργούν εύρυθμα και με ασφάλεια του προσωπικού καθώς οι συγκεκριμένες υπηρεσίες καλούνται να αντιμετωπίσουν την βαριά εγκληματικότητα.

-ΟΧΗΜΑΤΑ

Η καταπόνηση των οχημάτων λόγων των πολλών χιλιομέτρων  και της συνεχούς χρήσης  σε δύσβατους  και  κακοτράχαλους  ορεινούς  δρόμους είναι πολύ μεγάλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη φθορά  με ότι αυτό συνεπάγεται. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία τόσο η πολιτική όσο και η φυσική  θα κάνει τα αυτονόητα ώστε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει σύμμαχο στην  καταπολέμηση του εγκλήματος τα οχήματα και όχι τροχοπέδη επειδή τα περισσότερα χρήζουν αντικατάστασης.

-ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια δεν χορηγούνται τα προβλεπόμενα υλικά προς το αστυνομικό προσωπικό όπως καθορίζονται από τους κανονισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα η έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων γίνεται πιο έντονη  διότι έχουν  «λήξει» αρκετά εξ αυτών.

Δεν έχουν χορηγηθεί  καθόλου από το 2009 μέχρι και  τώρα στολές εκστρατείας ούτε υποδήματα(άρβυλα).  Επίσης δεν έχει χορηγηθεί ούτε ύφασμα για στολές( μόνο για καλοκαιρινή στολή).

-ΤΗΡΗΣΗ Π.Δ ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ Τ.Α.Ε.

Η κατάργηση της ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ με την παράλληλη μεγάλη μείωση του προσωπικού των Τ.Α.Ε,  καθόριζε ότι τα Τ.Α.Ε θα ασχολιόντουσαν αποκλειστικά με αυτά που προβλέπονται από το Π.Δ ιδρύσεως  της υπηρεσίας αλλά και την αναδιάρθρωση-αναδιάταξη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι απαράδεκτο περιπολία ειδικής υπηρεσίας για  την καταπολέμηση της ζωοκλοπής αλλά και της βαριάς εγκληματικότητας να αποτελείται από 2  συναδέλφους.

Η έκθεση τους σε κίνδυνο είναι υψίστης σημασίας και θα πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτό.

Κλείνοντας  αφήσαμε για το τέλος ίσως το πιο σημαντικό, ότι η Γ.Α.Δ.Π Κρήτης υπολείπεται αριθμητικά σε προσωπικό από τις υπόλοιπες Γενικές της Ελλάδος. Εάν δε προσθέσουμε ότι η Κρήτη  είναι από τους πλέον δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς με εκατομμύρια αφίξεις κάθε χρόνο στα αεροδρόμια και λιμάνια, θα πρέπει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και όχι με αποσπάσεις κάθε χρόνο, ώστε να αντιμετωπιστεί μια και καλή η έλλειψη προσωπικού.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook