Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) σε συνεργασία με το Συνεταιριστικό Καφενείο / Παντοπωλείο «Πλουμί» διοργανώνει μία «Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στον χώρο του καφενείου στις άνω Αρχάνες, από τις 10 π.μ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και έχοντας θέσει στέρεες βάσεις στη λειτουργία της, έχουμε πάρει την απόφαση η Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά να επεκτείνει τη δράση της και σε περιοχές γύρω από το Ηράκλειο, πέρα από τη σταθερή της -μηνιαία- παρουσία στο πάρκο Γεωργιάδη.

Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τις ιδέες του Ο.Σ.Η. και την πράξη της αυτόνομης οικονομίας που προτάσσουμε σε ακόμη περισσότερο κόσμο και ευρύτερα στην ύπαιθρο. Θέλουμε περισσότεροι παραγωγοί, συλλογικότητες και εγχειρήματα που συγγενεύουν με το αξιακό πλαίσιο του Ο.Σ.Η. να έρθουν κοντά και να συμβάλουν σε αυτό το τοπικό δίκτυο συνεργασίας με στόχο την όλο και μεγαλύτερη αυτάρκειά μας και την αποδέσμευση από την αγορά του ανταγωνισμού και της ιδιώτευσης.

Το «Πλουμί», ως ένα συνεταιριστικό εγχείρημα που ενστερνίζεται τις ίδιες αξίες και λειτουργεί επίσης με ισότιμους όρους και οριζόντιες σχέσεις, είναι προφανώς ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος στην κοινή μας προσπάθεια για μια δομική αλλαγή στην κοινωνία.

Ήδη το καφενείο / παντοπωλείο, που δραστηριοποιείται στις Αρχάνες εδώ και αρκετά χρόνια, είναι μέλος του τοπικού Δικτύου Ανταλλαγών «το Κουκί» και του ψηφιακού νομίσματα FairCoin, ενώ συμμετέχει τακτικά στην Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά.

Ήταν απλά θέμα χρόνου λοιπόν και μεταξύ μας συνεννόησης προτού οργανώσουμε μία κοινή εκδήλωση, ενδυναμώνοντας έτσι τη σχέση μας και αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας.

Σε αυτή την Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά, πέρα από τη χρήση των εναλλακτικών νομισμάτων μας για τις συναλλαγές με τους παραγωγούς που θα πάρουν μέρος, θα κάνουμε και μία παρουσίαση του Ο.Σ.Η, των όσων έχουμε πετύχει και των στόχων μας για τη συνέχεια.

Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε και να συνομιλήσουμε για όλα αυτά με το ντόπιο κόσμο από τις Αρχάνες και τις γύρω περιοχές, που θα θέλει να συνεργαστεί μαζί μας και να συνεισφέρει στο δίκτυο του Ο.Σ.Η.

Οπωσδήποτε, θα δοθεί και σε εμάς η δυνατότητα να ακούσουμε και να πάρουμε πολύτιμη ανατροφοδότηση από του ανθρώπους της υπαίθρου, ευελπιστώντας να εδραιώσουμε μια αληθινή σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Αυτά είναι τα θεμέλια που μπορούμε να στηριχθούμε ώστε να ξεπεράσουμε το αποπνικτικό πλαίσιο, κοινωνικό-οικονομικό- πολιτικό, που συστηματικά ορθώνεται γύρω μας… για να το προλάβουμε πριν περάσει και μέσα μας.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

10 π.μ. – 2 μ.μ. Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα
2 μ.μ. Παρουσίαση του Ο.Σ.Η. – Ανοικτή Συζήτηση
3 μ.μ. Κουζίνα με φαγητό και ποτό από το «Πλουμί»

Σας προσκαλούμε όλους να:

– Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
– Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
– Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
– Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της
«Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας ενεργά.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. http://heraklion.cooperativas.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας [email protected]
Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook