Κόντρα Λοβέρδου – Κουρουμπλή για το τσιγαράδικο στα Χανιά: Απροθυμία λέει ο πρώτος, τα πάντα νομότυπα ο δεύτερος

Στην ερώτηση του κ.Λοβέρδου, στην ολομέλεια της Βουλής,  για την εξέλιξη της υπόθεσης του ακινητοποιημένου πλοίου στο λιμάνι της Παλαιοχώρας  Χανίων απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλείται να απαντήσει αν το καράβι με τα λαθραία συγκεκριμένης ελληνικής εταιρείας, βρίσκεται πράγματι ακόμη στην Παλαιοχώρα Χανίων και γιατί «οι ελληνικές κυβερνητικές Αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, προσπαθώντας να εγκαταλείψουν το θέμα στη ρουτίνα και τη λήθη».

Ο κ.Λοβέρδος μίλησε για την λαθρεμπορία στην Ελλάδα που ακμάζει και αποτελεί πληγή για το δημόσιο ενώ συγκεκριμένα για το ύποπτο πλοίο στην Παλαιόχωρα τόνισε ότι “Υπάρχει θέμα όταν εντοπίζεται αδράνεια, αδυναμία και απροθυμία της χώρας”, ότι ενώ όλοι μιλούν για ένα πλοίο που είναι πιθανό να μετέφερε λαθραίο εμπόρευμα ο κ.Κουρουμπλής σε συνέντευξη του απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Κουρουμπλής απαντώντας στον βουλευτή της ΔΗΣΥ τόνισε πως θα περίμενε να «ερχόταν να αναγνωρίσει προσπάθεια του υπ. Ναυτιλίας που δεν έχει ξαναγίνει στη δίωξη παρανομιών στη θάλασσα» και υποστήριξε πως «για χρόνια το πάρτι συνεχιζόταν».

«Κύριε Λοβέρδο απευθύνεστε στον υπουργό ναυτιλίας. Πείτε μου τι έχω κάνει από πλευράς παράλειψης. Αν δεν δείχναμε ιδιαίτερη σπουδή το πλοίο θα είχε φύγει» είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε «Το πλοίο συνελήφθη στα διεθνή ύδατα. Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο στα διεθνή ύδατα. Το έχουμε κρατήσει. Δεν επιτρέψαμε με κανένα τρόπο να φύγει. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο τελωνείο.(….) Έγιναν όλα νομότυπα».

Ο κ.Κουρουμπλής ανέφερε εξίσου ότι η υπόθεση σήμερα είναι στην εισαγγελία Χανίων και  Πειραιώς. “Γιατί δεν ρωτάτε αυτούς γιατί καθυστερεί η υπόθεση; Θέλετε να υπερβώ την εισαγγελική αρχή;” τόνισε ο κ.Κουρουμπλής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΣΥ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας ,καθώς όπως ανέφερε άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε.

Λοβέρδος: Αναπάντητα ερωτήματα

“Εγώ κύριε Κουρουμπλή σας ρώτησα γιατί η εταιρεία δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις , και δεν μου απαντήσατε. Σας ρώτησα γιατί αποκλείσατε την περίπτωση λαθρεμπορίας, όταν ακόμα και οι υπηρεσίες του λιμενικού μιλούν για πλοίο με ύποπτη όψη, ύποπτο εμπόρευμα, και μου λέτε «μα τι να κάνω εγώ».”

Καταθέτω για δεύτερη φορά την απάντηση που μου έδωσε ο υπουργός δικαιοσύνης, στην οποία αναφέρει  ότι έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία. Η νεότερη ενημέρωση που έχω είναι ότι γίνεται προκαταρκτική εξέταση με εντολή του εισαγγελέα Πειραία από το λιμενικό σώμα του οποίου προΐσταστε εσείς κ.Κουρουμπλή.

(…)

«Πιέζεστε από την κυβέρνηση; Ποιο λόγο θα είχατε εσείς προσωπικά; Έχετε πάρει εντολή επειδή η καθυστέρηση σας είναι αντίστροφος ανάλογη με τη διασύνδεση που έχετε με συγκεκριμένο επιχειρηματία. Εδώ να δώσουμε το λόγο της καθυστέρησης; Να θυμηθώ τις συνεντεύξεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία που έχει πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας του θυμίζει τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σήμερα μήπως του θυμίζει τον Τραμπ;», πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Π.Κουρουμπλής: Τα τσιγάρα για τα οποία μιλάτε έχουν εξαχθεί νομίμως στην χώρα

«Στην πολιτική μου διαδρομή δεν υπήρξα υιοθετημένος κανενός. Τον κύριο που αναφέρεστε τον συνάντησα δύο φορές σε ποντιακές εκδηλώσεις. Άλλοι ήταν στον γάμο του παιδιού του» τόνισε στη δευτερολογία του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Τα τσιγάρα στα οποία αναφέρεστε έχουν εξαχθεί νομίμως από την Ελλάδα. Από τη συγκεκριμένη εταιρία έχουν εξαχθεί νομίμως. Να την καλέσει ο εισαγγελέας την εταιρεία. Λέτε πράγματα που δεν πρέπει να λέτε και δεν δικαιολογείστε» πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

« κ.Λοβέρδος, θα πάω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εγώ δεν φοβάμαι. Να πάμε μαζί όλα τα κόμματα γιατί ο πολιτικός κόσμος χρεώνεται πράγματα δίκως (….) Να ζητήσουμε επανεξέταση των αθωωτικών αποφάσεων για το λαθρεμπόριό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook